Quàlia implementa al Talladell un nou model de casal d’estiu basat en el joc lliure i cooperatiu

Els nens i nenes participants al casal d'estiu del Talladell
photo_camera Els nens i nenes participants al casal d'estiu del Talladell

Quàlia, el servei de projectes educatius i de lleure de l'Associació Alba, ha volgut innovar enguany amb una proposta de casal inspirada en la fórmula cooperativa d'aprenentatge de la pedagoga alemanya Rebeca Wild.

El servei va escollir el Talladell per a posar en pràctica aquesta nova proposta, bàsicament per l'entorn on està ubicat i perquè el casalet del Talladell sempre ha ofert una proposta de lleure a l'estiu molt més encarada al joc lliure, aprofitant l'entorn rural i la seva ubicació.

Enguany Quàlia ha volgut fer un pas més enllà i treballar amb  un projecte educatiu de casal d’estiu basat en un model de lleure i aprenentatge alternatiu conegut com l'Educació Viva. Aquest mètode es basa en tenir en compte l'etapa evolutiva en que es troba cada infant i preparar-li espais i propostes adequades a cada etapa, donant-li també un espai de llibertat i creixement personal.

Els nens quan arriben al casalet poden trobar un espai creatiu on poden fer fang o pintura; un racó de joc simbòlic on hi pot haver la cuineta o el taller de reparació de cotxes; un espai on hi ha la taula de llums on s'estimulen els seus sentits, etc.

Per a tirar endavant el nou model de casal al Tallaldell, Quàlia ha comptat amb l'assessorament especialitzat de Josep Vilaró, mestre, formador i assessor d'escoles en aquesta línia pedagògica, que va realitzar una formació a l'equip de monitors que estan al capdavant del casal.

comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement