28.01.2022 |
Territoris.cat

Preixana impulsa la jornada 'Canvi climàtic i modernització', amb el suport de Fira Mollerussa

Jornada Demostrativa de Reg a Preixana
Jornada Demostrativa de Reg a Preixana
Preixana impulsa la jornada 'Canvi climàtic i modernització', amb el suport de Fira Mollerussa

L'Ajuntament de Preixana impulsa una nova edició de jornades tècniques que enguany se centraran en el Canvi Climàtic i la modernització, per aquest motiu, entre els dies 3 i 6 de febrer, en el municipi de l'Urgell, es tractaran temes com la modernització dels Canals d'Urgell, l'afectació del canvi climàtic a les produccions agrícoles, o l'agricultura de precisió.

Les jornades preveuen ampliar els coneixements sobre quines perspectives hi ha, i com pot ajudar en aquest procés la possibilitat de la concentració parcel·laria de caràcter privat per millorar la distribució de les finques

Des del besant de les noves tecnologies s'abordarà el tema de l'agricultura de precisió adaptada a les explotacions, una eina que s'està utilitzant amb resultats molt positius.

Bona part de les ponències estaran relacionades amb el canvi climàtic, l'afectació al sector agrícola i les produccions futures, i les mesures que s'haurien de prendre, o que cal esperar en els pròxims anys.

Jornades de PreixanaLes jornades de Preixana compten per segon anys amb el suport de Fira de Mollerussa, així com amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l'Ajuntament de Preixana i la Cooperativa d'Ivars. La participació de l'ens firal de la capital del Pla d'Urgell en aquesta iniciativa, col·laboració que es va engegar ja en la passada convocatòria d'aquestes jornades, s'emmarca dins la voluntat de cooperar en projectes que tinguin a veure amb el sector agrícola i ramader i que es portin a terme al territori.

Les sessions es desenvoluparan del 3 al 6 de febrer

El programa de les Jornades Tècniques de Preixana arrencarà el pròxim dilluns dia 3 de febrer amb un acte d’obertura i inauguració al qual assistirà l’alcalde de Preixana, Jaume Pané; el president de la Cooperativa d’Ivars, Josep Coll, i el cap de l’Oficina Comarcal del DARP a l’Urgell, Andreu Bosch, i el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure.

Preixana impulsa la jornada 'Canvi climàtic i modernització', amb el suport de Fira Mollerussa
comentaris