L’Ajuntament de Tàrrega obrirà de nou el Càmping Municipal per menjar la Mona el dilluns 1 d’abril

Ja es poden fer les reserves per disposar de taula a més de barbacoes i jocs familiars. Les caramelles i el mercat setmanal, altres cites dels dies de Pasqua a la capital de l’Urgell
L'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor de Cultura, Miquel Nadal, amb el cartell de l'activitat
photo_camera L'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor de Cultura, Miquel Nadal, amb el cartell de l'activitat

La Regidoria de Cultura de Tàrrega ha obert el termini per reservar taula el Dilluns de Pasqua al Càmping Municipal – Espai Felip Robinat. Les instal·lacions romandran a disposició de la ciutadania l’1 d’abril a partir de les 12 del migdia, amb entrada de franc, per complir amb la tradició de menjar la Mona. Les reserves, fins a exhaurir les places, es poden tramitar a la Botiga del Museu (carrer Major, 11) o bé de forma telemàtica al web www.culturatarrega.cat.

Les persones assistents podran fer-hi ús de taules de pícnic i barbacoes (cal dur de casa les graelles i pinces per cuinar). A més, en una data tan assenyalada, la Regidoria de Cultura ha preparat activitats lúdiques com jocs gegants. La capital de l’Urgell posa així de nou l’esmentat recinte municipal a disposició de famílies i colles d’amics per gaudir un any més de la festa de la Mona.

D’aquesta forma, Tàrrega ofereix una alternativa per menjar la Mona a cel obert sense haver de desplaçar-se fora de la ciutat. Situat a l'avinguda de Tarragona, el Càmping Municipal disposa d’una àmplia zona arbrada que ocupa 9.000 metres quadrats. Serà la sisena edició d’una proposta que sempre gaudeix d’una gran acceptació popular.

Cantada de caramelles el Diumenge de Pasqua

Prèviament, com cada Diumenge de Pasqua, la capital de l’Urgell també reviurà les caramelles gràcies a les veus de la Coral Infantil Mestre Güell. El diumenge 31 de març, l’agrupació interpretarà les cançons típiques d’aquesta data mantenint l’essència d’una tradició de cultura popular arrelada a la ciutat. L’entitat, que l’any passat va commemorar el seu 60è aniversari, es va fundar precisament amb la voluntat de difondre les caramelles i ha esdevingut un símbol musical de Tàrrega. La cantada començarà a 2/4 d’11 del matí als jardins de l'Ateneu i realitzarà el següent recorregut: carrer d’Agoders (10:35h), Residència Sant Antoni (10:45h), Església del Talladell (11:45h), Església del Carme (12:15h), Residència El Carme (12:30h), escales del Pati (12:40h), plaça Major (13h) i jardins de l’Ateneu (13:30h). L’activitat compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tàrrega. A les 2 de la tarda, i com a novetat d’enguany, es farà un sorteig de mones als jardins de l’Ateneu.

Celebració del mercat setmanal el dilluns 1 d’abril

D’altra banda, tot i ser jornada festiva no laborable, Tàrrega mantindrà el dilluns 1 d’abril la seva cita amb el mercat setmanal. Parades i establiments posaran els seus productes a l’abast del públic en horari comercial de matí. La ciutat preveu una bona afluència de compradors atenent a la bona experiència de cada celebració de la Pasqua.

Comentaris