L'Ajuntament de Tàrrega planteja redefinir el carril bici i implantar més carrers de 'zona 30'

Consens per determinar un nou traçat i disseny del recorregut · Mesures per potenciar la bona convivència entre vianants, ciclistes i vehicles de motor

photo_camera Carril bici al carrer Joan Tous de Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega es planteja una redefinició del carril bici de la ciutat, tant pel que fa al traçat com a la morfologia. Així, la Regidoria de Governació ha obert un procés de debat amb tots els grups municipals del consistori per avaluar com ha de ser el nou carril bici atenent a les necessitats reals. Al mateix temps, es vol accentuar la seguretat viària dels ciclistes i establir uns criteris de manteniment que s'ajustin als recursos municipals disponibles. Els estudis de mobilitat realitzats a la capital de l'Urgell posen de manifest que el carril bici és infrautilitzat actualment. Implantat l'any 2008 i delimitat en laterals de la calçada, el carril bici de Tàrrega compta amb una longitud de 4,5 quilòmetres sumant diversos trams intermitents.

També atenent a criteris de seguretat viària, la Regidoria de Governació estudia alhora d'implantar la zona 30 en més carrers del nucli urbà, com ja es fa des de l'any 2011 a l'antiga travessia de la N-II, on no es pot circular a més de 30 quilòmetres per hora. En algunes vies, fins i tot, no descartem implantar la 'zona 20' si bé cal analitzar cada cas, ha apuntat el regidor de Governació, Carles Pascual. Amb aquests nous límits de velocitat també es guanyaria més seguretat per als ciclistes i els vianants. Aquestes iniciatives s'emmarquen dins una campanya de seguretat viària, desenvolupada per la Policia Local, amb l'objectiu de millorar la convivència entre vianants, ciclistes i vehicles de motor dins la ciutat. També es vol evitar que els ciclistes circulin per les voreres, incidències que han motivat algunes queixes veïnals i accidents.

comentaris