01.12.2022 |

L'escenògraf Llorenç Corbella serà el pregoner de la Festa Major de Tàrrega

Fou el primer director artístic de la Fira de Tàrrega, certamen que enguany arriba a la 40a edició

L'escenògraf Llorenç Corbella presidirà el pregó de la Festa Major de Tàrrega del 20221 - Foto: Cedida per l'Ajuntament de Tàrrega
L'escenògraf Llorenç Corbella presidirà el pregó de la Festa Major de Tàrrega del 2021 - Foto: cedida per l'Ajuntament de Tàrrega
L'escenògraf Llorenç Corbella serà el pregoner de la Festa Major de Tàrrega

Tàrrega ja es prepara per als actes culturals de la Festa Major que tindran lloc del 12 al 16 de maig amb un ampli ventall d’activitats que s’adaptaran a l’actual situació sanitària. Un dels plats forts serà el pregó, que enguany anirà a càrrec de l’escenògraf Llorenç Corbella, qui va ser director artístic de la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega i que ha viscut l’evolució d’aquest certamen, que enguany arriba a la 40a edició La lectura del pregó tindrà lloc el dimecres 12 a les 20.00 hores del vespre a la Plaça dels Comediants, un escenari ideal per la seva vinculació amb la companyia fundadora del certamen.

Llorenç Corbella, un referent nacional de les arts escèniques i l'escenografia

Corbella, nascut a Vallfogona de Riucorb i establert a Tàrrega, està especialitzat en vestuari i escenografia i la seva trajectòria professional ha estat sempre vinculada al món de les arts escèniques. Va estudiar Disseny d'Interiors a l'Escola Elisava i a l'Escola d'Arts Aplicades i Oficis de Barcelona (1976-1979), primer i segon curs d'Història de l'Art a la facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (1978-1980) i Escenografia a l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona (1981-1983).

Posteriorment, va treballar en diversos càrrecs al Teatre Lliure de Barcelona entre els anys 1981 i 1986. L’any 1984 fou el director tècnic de la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega i el 1985 es convertí en el primer director artístic del certamen. Posteriorment, del 2003 al 2006, va tornar a ostentar aquest càrrec i aquesta experiència li ha servit per veure l’evolució dels 40 anys de la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega en paral·lel amb el creixement de la ciutat durant aquestes quatre dècades.

Corbella també ha treballat en una extensa llista de produccions i ha participat en produccions del Teatre Nacional de Catalunya, Centre Dramàtic Nacional, Teatro Clásico, Teatro Real de Madrid, Gran Teatre del Liceu, Teatre de l'Òpera de Montecarlo, N.N.O de Tokio, Sao Carlos de Lisboao o Palacio Euskalduna de Bilbao.

L’any 2019, Llorenç Corbella va ser reconegut en la 22a edició dels Premis Culturàlia, concedits pel Centre Cultural de Tàrrega i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega, en la categoria de premi a l’artista com a reconeixement al seu treball en les arts escèniques. Aquell mateix any, la capital de l’Urgell va organitzar una exposició sobre la seva àmplia trajectòria professional a la Sala Marsà, on es va repassar la seva feina artística durant gairebé 40 anys de carrera.

Concurs en marxa del cartell de la #FMTàrrega2021

L'agrupació d'entitats Agenta Tàrrega, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, va posar en marxa el passat 21 d’abril un concurs per escollir el cartell de la #FMTàrrega2021 d'enguany, com ja va fer l'any passat en l'edició confinada de la celebració. Després d’haver rebut les propostes, aquestes es van poder votar a través del perfil d'Instagram @fmtarrega i aquest dilluns 3 de maig es va anunciar la proposta guanyadora, autoria de Xavi Minguell i premiada amb 300 euros.

L'escenògraf Llorenç Corbella serà el pregoner de la Festa Major de Tàrrega
comentaris