ASPID tindrà una nova seu a Tàrrega, gràcies a l'ajuntament

Nou Local d'Aspid a Tàrrega interior
photo_camera El nou local d'ASPID a la capital de l'Urgell

L'Ajuntament de Tàrrega ha cedit un local de titularitat municipal a l'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) amb la finalitat que aquesta entitat sense ànim de lucre disposi d'oficina pròpia a la capital de l'Urgell. L'acord es formalitzà fa dos mesos i aquest dimecres, ja finalitzats els treballs d'adequació, s'ha fet la presentació oficial del local. A l'acte hi han assistit l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló; el regidor de l'Àrea de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera; i la presidenta d'ASPID, Bibiana Bendicho

La nova seu d'ASPID a la capital de l'Urgell té una superfície de 50 metres quadrats, on l'associació ha habilitat aules i despatxos d'atenció presencia, i s'ubica als baixos de l'edifici polivalent conegut com Espai MerCAT, a la plaça de les Nacions sense Estat

Mitjançant aquesta cessió de caràcter gratuït, el consistori vol ajudar a potenciar els programes d'inserció sòcio-laboral de persones amb disminució o vulnerabilitat social que desenvolupa ASPID al territori, segons ha manifest l'alcaldessa Rosa Maria Perelló.

Balanç del 2017

En el decurs de l'acte, ASPID també ha fet balanç de les seves accions al territori durant el 2017. Un total de 172 persones de la comarca de l'Urgell amb discapacitat o amb risc d'exclusió social han estat ateses per Aspid l'any passat a través de diferents programes d'intermediació laboral. En total, s'han portat a terme 263 visites a empreses i s'han assolit 62 insercions laborals.

Gairebé 1 de cada 3 persones que han participat en els programes de formació d'Aspid (un 31%) ha trobat feina

En total, s'han tramitat 21 ofertes empresarials, s'han assessorat 7 emprenedors i s'ha gestionat la formació de 12 alumnes en pràctiques. Un total de 155 alumnes han fet també 515 hores de tallers, i uns altres 12 han dut a terme 60 hores de formació tècnico-professional de mosso de magatzem. Els principals col·lectius atesos ha estat aquells amb més dificultat per trobar feina, és a dir, el de les persones amb discapacitat, dones, joves, majors de 45 anys i immigrants.

Comentaris