L'Ajuntament de Tàrrega contracta persones en situació d'atur com a manobres

Són 7 beneficiaris del programa Treball i Formació, els quals ajuden en les obres de substitució de paviments a la plaça del Carme i altres carrers

Renovació d'escales a la plaça del Carme aquesta setmana, efectuats amb ajut del programa Treball i Formació interior
photo_camera Renovació d'escales a la plaça del Carme aquesta setmana, efectuats amb ajut del programa Treball i Formació interior

L'Ajuntament de Tàrrega ha contractat 7 persones en situació d'atur en el marc de la nova convocatòria del programa d'ocupació anomenat Treball i Formació (PANP).

Els beneficiaris, que no percebien cap prestació o subsidi per desocupació, s'han incorporat com a manobres a la Regidoria de Serveis Municipals amb contractes de 6 i 12 mesos (37,5 hores laborals a la setmana)

Es tracta preferentment de persones majors de 45 anys. El programa també inclou 90 hores de formació en l'especialitat de mecanitzats de fusta. Imparteixen les sessions monitors del Centre de Formació La Solana, de gestió municipal i dedicat a l'aprenentatge d'oficis. 

Noves escales a la plaça del Carme

Els treballadors contractats donen suport als operaris de la brigada municipal en tasques de manteniment i renovació de diferents espais de la via pública. D'una banda, ajuden en els treballs de col·locació del nou paviment a la plaça del Carme. Es tracta de la segona fase de millores en aquest espai, on se substitueixen les rajoles malmeses. En el mateix indret la Regidoria de Serveis Municipals també substitueix una de les antigues escales d'accés per uns nous esgraons de pedra. D'altra banda, els manobres també han reposat llambordes al carrer de Lluís Companys i a l'avinguda d'Ondara. D'aquesta forma es renoven enrajolats i paviments de vials i voreres que es troben en mal estat.

55 contractes de feina en els darrers 7 anys

El programa Treball i Formació, antigament conegut com plans d'ocupació, és impulsat des del Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Empleo Público y Seguridad Social.

Mitjançant els esmentats plans d'ocupació, Tàrrega ha donat feina a un total de 55 persones durant els últims 7 anys

L'alcaldessa Rosa Maria Perelló ha manifestat que acollint-se a aquesta iniciativa Tàrrega vetlla per la reinserció laboral d'un col·lectiu vulnerable al mateix temps que s'inverteixen esforços en renovar i millorar l'espai públic.

Comentaris