L'Ajuntament de Tàrrega facilita la inserció laboral a 24 joves

Un dels joves del programa treballant en una de les empreses de l'Urgell
photo_camera Un dels joves del programa treballant en una de les empreses de l'Urgell

La Regidoria d'Acció Social i Treball de Tàrrega ha inserit 24 persones en el món laboral mitjançant la quarta edició del programa ocupacional Fem Ocupació per a Joves. La capital de l'Urgell desenvolupa aquesta iniciativa mitjançant el Centre de Formació la Solana, de titularitat municipal. Es tracta de nois i noies en situació d'atur, amb edats compreses entre 18 i 29 anys. Participen també al programa un total de 13 empreses i/o autònoms, que han formalitzat contractes laborals de 6 mesos de durada als 24 joves esmentats, o sigui, el total de places assignades inicialment al projecte.

La inserció laboral del Fem Ocupació per a Joves ha estat del 100%, fet que certifica l'èxit de la iniciativa

Les persones beneficiàries del programa Fem Ocupació per a Joves de la comarca de l'Urgell són 9 noies i 15 nois. Les tècniques del Centre de Formació la Solana s'han encarregat d'impartir orientació professional per ocupar els llocs de treball. A més, han dut a terme tasques d'acompanyament i mediació per culminar amb èxit el procés d'inserció laboral, a part de tasques de tramitació de subvencions i justificacions econòmiques.

Prèviament, el Centre de Formació La Solana havia realitzat un estudi de prospecció i assessorament entre empreses i/o autònoms de tota la comarca de l'Urgell, contactant amb 168 empreses de diferents sectors productius, entitats i centres del territori

El programa, que rep ajuts del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Servicio Público de Empleo Estatal, ha facilitat ocupació en els sectors d'hostaleria, alimentació, tercer sector, metal·lúrgia, comerç i educació entre d'altres.

comentaris