27.11.2022 |
Territoris.cat

L'Ajuntament de Tàrrega expropia 5 horts per tal de fer un corredor natural

Zona on es desenvoluparà el projecte a Tèrrega
Zona on es desenvoluparà el projecte a Tèrrega
L'Ajuntament de Tàrrega expropia 5 horts per tal de fer un corredor natural

L'Ajuntament de Tàrrega ha culminat el procés d'expropiació de parcel·les afectades pel projecte de millora ambiental que es vol dur a terme al tram de la llera del riu Ondara vora el Parc Esportiu.

Les expropiacions han afectat 5 horts que ocupen més de 3.000 metres quadrats de superfície

El consistori vol transformar aquest espai de la riba en un lloc de passeig i lleure que s'estendrà fins al pont de la circumval·lació est, a l'avinguda de la Ronda. L'àmbit d'actuació del projecte comprèn un total de 10.700 metres quadrats, que inclouen els 5 horts expropiats i 1.000 metres quadrats de sòl municipal a més de la zona de domini públic hidràulic. El regidor d'Urbanisme, Martí Pijuan, ha assenyalat que el projecte d'actuació ja fou redactat i aprovat fa un temps. Per això, el consistori targarí confia a poder licitar les obres de la llera de l'Ondara durant el proper mes de desembre, amb previsió d'execució per a principis de l'any 2019.

Serà un corredor natural de 885 metres de longitud que es comunicarà amb l'anomenada Via Verda, la ruta de passeig que uneix el nucli urbà i el poble d'El Talladell seguint el curs de l'Ondara

El projecte compta amb un pressupost de 60.091 euros. A més de l'habilitació d'un espai de passeig transitable, es desbrossaran els punts degradats de l'entorn del riu; es refaran talussos malmesos per la riuada de l'any 2015; i es recuperarà l'hàbitat de ribera que li correspon. Amb les obres també es contribuirà a pal·liar els efectes de possibles crescudes de l'Ondara, les quals acostumen a provocar inundacions en finques adjacents.

L'Ajuntament de Tàrrega expropia 5 horts per tal de fer un corredor natural
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement