22.06.2021 |
Territoris.cat

L'Ajuntament de Tàrrega impulsa mesures fiscals i econòmiques per pal·liar els efectes del coronavirus

IMATGE D'ARXIU · Vista general del nucli urbà de Tàrrega
Vista general del nucli urbà de Tàrrega
L'Ajuntament de Tàrrega impulsa mesures fiscals i econòmiques per pal·liar els efectes del coronavirus

L'Ajuntament de Tàrrega ha paralitzat la tramitació del cobrament de les quotes en relació als serveis educatius prestats per les dues llars d'infants municipals, La Pau i El Niu, i l'Escola Municipal de Música (EMMT), equipaments que cessaren l'activitat el passat 13 de març com a mesura de prevenció contra el coronavirus. En aquest sentit, es retornarà la part proporcional ja ingressada del rebut corresponent als dies de març que no s'han prestat els esmentats serveis.

Retornarà els rebuts de quotes i taxes de serveis no prestats en relació a les llars d'infants, l'Escola de Música i l'ocupació de via pública · L'ens continua garantint el pagament a proveïdors i prioritza la despesa adreçada a la prestació de serveis bàsics i essencials · Es treballa per flexibilitzar el calendari fiscal i adaptar-lo a la situació actual

La mateixa mesura també s'aplicarà a les taxes tramitades en concepte d'ocupació de via pública per part de bars, restaurants, locals d'oci, establiments comercials i parades de venda no sedentària del mercat setmanal. En aquests casos, el retorn de les taxes també correspondrà al mes d'abril, rebuts que foren girats fa unes setmanes. El regidor de Finances, Daniel Esqué, afirma que "retornarem tal i com s'escau la part proporcional de taxes i quotes per serveis i usos privatius que no s'han efectuat". A més, es contribuirà així a alleugerir l'ofec econòmic que poden patir famílies i comerços pel coronavirus.

D'altra banda, l'àrea municipal de Finances continua garantint el pagament a proveïdors de totes les factures emeses. En paral·lel, des d'aquesta setmana, es prioritzen despeses i compres exclusivament dedicades a garantir els serveis bàsics i essencials a la població, i poder fer front així a la difícil situació generada per la pandèmia.

Daniel Esqué també ha avançat que es treballa per flexibilitzar el calendari fiscal i adaptar el cobrament de tributs a la nova realitat que imposa la crisi del coronavirus. La flexibilització es traduiria en l'ajornament de la recaptació tant des del propi ens local (escombraries, per exemple) com des de l'Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals de la Diputació de Lleida (es tractaria de gravàmens com l'IBI o sobre vehicles de tracció mecànica). També s'estudien futures modificacions de pressupost per implementar nous ajuts directes.

L'Ajuntament de Tàrrega impulsa mesures fiscals i econòmiques per pal·liar els efectes del coronavirus
comentaris