19.01.2022 |
Territoris.cat

L'Ajuntament de Tàrrega inicia les obres de renovació del carrer Urgell, eliminant les voreres

Els treballs s'han adjudicat per un import de 120.758 euros, finançats entre el PUOSC, el consistori i els veïns

Imatge del carrer Urgell de Tàrrega texte
Imatge del carrer Urgell de Tàrrega
L'Ajuntament de Tàrrega inicia les obres de renovació del carrer Urgell, eliminant les voreres

L'Ajuntament de Tàrrega iniciarà aquest dimarts 10 de gener les obres de renovació del carrer Urgell, una de les principals connexions a la plaça Major i al nucli antic de la població. La intervenció es materialitzarà en el segment comprès entre la plaça Urgell i el carrer de Sant Joan, de 138 metres de longitud. Es tracta d'una reurbanització integral del vial caracteritzada per una nova pavimentació de plataforma única, eliminant així les velles voreres

 El projecte inclou l'adequació dels serveis bàsics al subsòl amb la substitució del clavegueram; la millora de la xarxa d'aigua de boca; l'ampliació de les xarxes de gas i telecomunicacions; i l'adaptació a les normatives d'incendis. Així mateix, s'incorporarà mobiliari urbà i jardineres circulars. El vial es refarà atenent a criteris de pacificació del trànsit i millora de l'accessibilitat, amb prioritat per als vianants.

Imatge del carrer Urgell de TàrregaEls treballs s'han adjudicat per un import final de 120.758 euros, quantitat un 27% inferior al pressupost inicial del projecte abans de sortir a licitació. Pel que fa al finançament de la inversió, el Pla d'Obres i Serveis (PUOSC), a través de la Diputació de Lleida, aportarà 80.583 euros. La resta serà sufragada pel consistori (34%) i els veïns a través de contribucions especials (66%). Les obres es desenvoluparan durant un termini de tres mesos, per la qual cosa es preveu enllestir la intervenció urbanística abans de la primavera.

Gràcies a la reforma, el carrer Urgell de Tàrrega lluirà noves llambordes de formigó de color gris "boira", indicades per a suportar tot tipus de trànsit, i bisellades per evitar sorolls. Pel que fa al sanejament se substituiran les conduccions mentre que el subministrament d'aigua de boca incorporarà noves connexions als habitatges. També es preveu la canalització soterrada de gas natural en els trams on no n'hi hagi.

L'Ajuntament de Tàrrega inicia les obres de renovació del carrer Urgell, eliminant les voreres
comentaris