Les escoles de Tàrrega reben un conte infantil que fomenta l'adopció de gossos

Amb textos de Mireia Segarra i il·lustracions de Georgine Miret, 'En Machu, el petit heroi' és un llibre que s'inspira en la història real del gos Machu, que fou abandonat l'any 2020 als dos mesos d'edat dins una caixa en un polígon de Tàrrega 

 

Acte de lliurament dels llibres, avui a Tàrrega
photo_camera Acte de lliurament dels llibres, aquest dimecres a Tàrrega - Foto: Ajuntament de Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega ha lliurat als centres escolars de la ciutat 65 exemplars del conte infantil 'En Machu, el petit heroi', publicat per la Protectora d'Animals de la capital de l'Urgell. La Regidoria d'Educació ha adquirit els volums amb la finalitat de conscienciar contra l'abandonament de mascotes i en favor de l'adopció i l'apadrinament.

Al mateix temps, amb l'adquisició del lot de llibres, el consistori també ajuda la Protectora d'Animals del municipi ja que els beneficis obtinguts amb la venda del conte es destinaran a l'entitatL'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i la regidora d'Educació, Alba Castellana, han entregat avui els llibres solidaris en un acte celebrat a la Sala de Plens.

Hi ha assistit una representació d'alumnes i docents de les escoles Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, Maria Mercè Marçal, Escola Pia, Vedruna i Alba. També es lliuraran exemplars a les dues llars d'infants municipals (La Pau i El Niu), l'Escola Bressol Triangle i la Llar Vedruna a més del Servei d'Intervenció Sòcio-educativa i la Biblioteca Pública Germanes Güell.

L'alcaldessa ha destacat els valors de respecte vers el món animal que promou la publicació de cara als més joves.

"Donat el seu contingut pedagògic, és positiu que el llibre arribi a molts lectors i en especial als centres educatius", ha subratllat Alba Pijuan Vallverdú

D'altra banda, l'alcaldessa ha lloat la tasca de la Protectora d'Animals, la qual promou amb èxit les adopcions i apadrinaments de gossos abandonats perquè tinguin una vida més digna. En aquest sentit, cal destacar que l'entitat ha aconseguit donar en adopció un centenar de gossos en el decurs del 2023.

 

Conte inspirat en una història real

Amb textos de Mireia Segarra i il·lustracions de Georgine Miret, el llibre s'inspira en la història real del gos Machu, que fou abandonat l'any 2020 als dos mesos d'edat dins una caixa en un polígon de Tàrrega juntament amb la seva germana Pichu. Traslladats a la Protectora d'Animals, els dos cadells van rebre acolliment i cures veterinàries si bé la Pichu va morir un mes després. Finalment, en Machu va ser adoptat per una família.

Al llibre, publicat per Diversa Edicions, també s'explica com funciona una gossera i el procés d'adopció d'una mascota. L'Ajuntament de Tàrrega ja va col·laborar el passat octubre en l'acte de presentació de l'obra quan es va organitzar una sessió de conta-contes en el marc de la 23a Fira del Medi Ambient.

Comentaris