L'Ajuntament de Tàrrega posa el nom de 'Germanes Güell' a la Biblioteca Comarcal

L'Ajuntament de Tàrrega dona llum verda una modificació de pressupost amb l'objectiu d'incorporar diversos projectes urbanístics com les obres d'adequació de l'anomenat camí d'Altet, o un vial de mig quilòmetre que uneix l'autovia A-2 amb el poble del Talladell.

Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell
photo_camera Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega va aprovar els passat dijous la nova denominació de la Biblioteca Comarcal de la localitat, que passarà a anomenar-se Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell. La capital de l’Urgell homenatja així les germanes targarines Rosina i Maria Teresa Pera Güell, les quals destacaren en el món de la cultura regentant la coneguda Llibreria Güell, ja desapareguda.

Aprovació per unanimitat de la nova denominació de la Biblioteca

La nova denominació parteix d’una votació popular que convocaren l’any passat les entitats Dones Arrel, Fòrum Femení d’Opinió, L’Èxit, La Soll, Agrat, Dones Verge del Pedregal i APADOC amb suport del consistori 

La consulta proposava cinc candidatures corresponents a dones targarines del segle XX i vinculades a les lletres, la docència i les arts. Les germanes Rosina i Maria Teresa Pera Güell obtingueren un 59,7% del total de vots emesos. El record de les dues llibreteres es perpetua identificant ara l’emblemàtic equipament cultural. Tàrrega també vol contribuir així a pal·liar la desigualtat de gènere existent en el nomenclàtor de carrers i equipaments del municipi. 
 

Designació de vocals de les Juntes de Veïns dels pobles

La sessió plenària convocada amb caràcter ordinari també ha designat per unanimitat els nous vocals de les Juntes de Veïns dels pobles del municipi corresponents a l’actual mandat. Si bé els vocals són nomenats en última instància pels grups polítics del consistori (tal i com estableix el Reglament de Participació Ciutadana), els noms han estat proposats prèviament pels propis veïns a través de processos participatius. Els nous vocals es posaran a treballar molt aviat per escollir d’entre ells el portaveu de cada poble. Les poblacions són Altet, Claravalls, La Figuerosa, Riudovelles i Santa Maria de Montmagastrell. Val a dir que El Talladell compta amb un règim jurídic propi com a Entitat Municipal Descentralitzada (EMD). 

Modificació de pressupost per materialitzar projectes

D’altra banda, també ha rebut llum verda una modificació de pressupost pel que fa a crèdit extraordinari amb l’objectiu de consignar noves altes de despesa a diversos projectes urbanístics. Són, per exemple, les obres d’adequació de l’anomenat “camí d’Altet”, un vial de mig quilòmetre que uneix l’autovia A-2 amb el poble del Talladell. El projecte suposarà una inversió de 78.000 euros, dels quals la Diputació de Lleida sufragarà 60.000 euros. També s’han assignat 7.000 euros a la direcció d’obra per rehabilitar les cobertes del cimbori de l’Església Parroquial de Santa Maria de l’Alba i uns altres 19.000 euros al projecte de reforma de l’antic edifici d’oficines del complex municipal de Cal Trepat. La modificació ha rebut els vots favorables d’ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) i l’abstenció de Junts per Tàrrega. 
 

Moció de rebuig a una resolució de la Junta Electoral Central

En l’apartat de mocions ha prosperat una proposta segons la qual Tàrrega expressa el seu rebuig vers la resolució de la Junta Electoral Central que inhabilita Quim Torra com a president de la Generalitat de Catalunya i ordena la retirada de la seva credencial de diputat. La mateixa moció també es posiciona en contra de la resolució que nega la condició d’eurodiputat a Oriol Junqueras. L’acord ha obtingut els suports dels grups municipals que l’han portat a votació, o sigui Junts per Tàrrega, ERC i CUP, mentre que PSC s’ha pronunciat en contra. 

Comentaris