L'Ajuntament de Tàrrega rebaixarà un 4% l'IBI urbà l'any 2018

Vista general de Tàrrega
photo_camera Vista general de Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega rebaixarà un 4% el tipus impositiu de l'Impost de Béns Immobles (IBI) de naturalesa urbana. La reducció, prevista per a l'exercici 2018, es contempla dins la modificació d'ordenances fiscals que aprovarà el Ple en la sessió d'aquest dimecres 25 d'octubre.

El tipus de l'IBI urbà passarà del 1,2142 actual al 1,1656. Tenint en compte que es mantindrà la base imposable dels valors cadastrals, la mesura suposarà una rebaixa efectiva per a la butxaca del contribuent. L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha explicat que l'estabilització i el sanejament assolit a les arques municipals permet alleujar la pressió fiscal sobre el contribuent. La rebaixa del 4% en els rebuts de l'IBI urbà suposarà un estalvi tributari real per a la ciutadania, ha afirmat.

Paral·lelament, l'IBI de naturalesa rústica s'apujarà un 10%, passant el tipus impositiu del 0,5848 al 0,6433. La mesura s'adopta per adequar la recaptació de l'IBI rústic al que s'aplica a altres municipis del territori. Tot i aquest augment, en conjunt, el consistori targarí recaptarà l'any vinent 206.962 euros menys en concepte d'IBI. El volum total d'ingressos en relació a aquest tribut ascendirà a 5.511.216 euros. D'altra banda, l'Ajuntament de Tàrrega preveu una congelació de la resta de taxes i impostos. La prestació de serveis com la recollida d'escombraries o el subministrament d'aigua de boca es regiran l'any vinent per les mateixes taxes del 2017. El mateix s'aplicarà a impostos com els de vehicles de tracció mecànica o el d'activitats econòmiques.

Comentaris