L'Ajuntament de Tàrrega treu a concurs la redacció del projecte per ampliar l'Arxiu Comarcal de l'Urgell

L'equipament guanyarà superfície amb l'enderroc d'un edifici contigu en desús adquirit pel consistori
Entrada de l'Arxiu Comarcal de l'Urgell a Tàrrega - Foto: ACN
photo_camera Entrada de l'Arxiu Comarcal de l'Urgell a Tàrrega - Foto: ACN

L’Ajuntament de Tàrrega ha tret a concurs la redacció del projecte per ampliar les instal·lacions de l’Arxiu Comarcal de l’Urgell (ACUR). L’ampliació serà possible gràcies a l’adquisició d’un immoble contigu en desús ubicat al carrer de Lluís Folquet, que serà enderrocat per aixecar una edificació de nova planta que s’integrarà amb l’actual seu de l’ACUR. Les bases de la licitació s’han aprovat mitjançant decret d’alcaldia amb un pressupost de 118.634 euros. La recepció de propostes finalitzarà el proper 30 d’agost i una vegada efectuada l’adjudicació, es disposarà de 8 mesos per redactar el projecte. Inaugurat l’any 1986, l’ACUR es troba al límit de la seva capacitat i vol millorar el servei als usuaris.

El projecte d'ampliació preveu habilitar més espais per a la custòdia de documents i una nova sala polivalent per a presentacions, exposicions i tallers. Alhora es vol disposar de més superfície per atenció al públic i consulta de documents.

També es contempla la construcció d’un nou espai destinat a la desinfecció de la documentació que ingressa a l’ACUR, un procés important per preservar tot aquest llegat. S’estima que la redacció del projecte fixarà la construcció de més de 1.000 metres quadrats de nova superfície amb un cost aproximat d’un milió d’euros que seran finançats per la Generalitat.

Actualment, l’ACUR alberga 156 fons donats per les administracions públiques de la comarca, institucions, entitats i particulars. El servei acumula més de 1.793 metres lineals de documents i 364.000 fitxers digitalitzats. També s’hi guarden fotografies, cartells, plànols, exemplars de premsa i fins i tot antiguitats.

Comentaris