La centenària trobada de l'Aplec de Sant Eloi posa el punt final a la Festa Major de Tàrrega

La trobada centenària es manté com aparador de cultura popular, tradició, patrimoni i natura

aplecsanteloi2

Tàrrega va celebrar ahir 13 de setembre l'Aplec de Sant Eloi, un dels actes més emblemàtics de les seves Festes de Setembre.

La centenària trobada ha integrat diverses activitats de cultura popular adaptant-les als protocols sanitaris contra la pandèmia.

Aquest retrobament de la ciutadania amb el gran pulmó verd de Tàrrega s'ha iniciat, com de costum, amb la missa oficiada per la Parròquia a l'ermita, que enguany s'ha traslladat a l'exterior del temple per garantir la distància social. La matinal festiva ha continuat amb una exhibició folklòrica de La Fal·lera Gegantera i Grallers de la Barra a més dels jocs familiars de Fefe i Cia, que s'han desinfectat després de cada ús.

La programació ha culminat amb un concert de sardanes a càrrec de la Cobla Tàrrega en substitució del cancel·lat XXXVI Concurs Nacional de Colles Sardanistes. L'agrupació ha establert un diàleg constant amb el públic explicant curiositats dels instruments de cobla, en especial de la tenora, i han recollit força aplaudiments.

Els Amics de l'Arbre, entitat organitzadora de l'acte, ha mostrat en grups reduïts el nou mural que el pintor targarí Josep Minguell ha plasmat a l'interior de l'ermita en honor a Sant Eloi i la naturalesa

Malgrat el consistori ha suspès la sortida en seguici des de la plaça Major i l'esmorzar institucional, no han faltat a la trobada els àpats de coca i préssec que la ciutadania han pres en petits grups.

​Com a novetat, el diumenge d'Aplec es completa enguany amb altres activitats en altres indrets de la ciutat.
A la plaça de les Nacions sense Estat s'ha servit un vermut amenitzat pel grup Perifèrics, que donarà pas a la tarda a un cafè-concert de Banda Sonora. El colofó de les Festes de Setembre arribarà a les 8 del vespre, quan es presentarà la 26a Temporada de Teatre a la plaça dels Comediants.

comentaris