L'artista danesa Louise Franklin posa en valor les fotografies antigues targarines

L'autora proposa a la ciutadania observar i seleccionar imatges custodiades a l'Arxiu Comarcal de l'Urgell

Franklin amb algunes de les persones que han participat en la selecció de fotografies. Fotografia: Ajuntament de Tàrrega.
photo_camera Franklin amb algunes de les persones que han participat en la selecció de fotografies. Fotografia: Ajuntament de Tàrrega.

Els targarins i les targarines van tenir l'oportunitat, el passat 18 de juliol, de participar en una de les residències creatives que acull l'Arxiu Comarcal de l'Urgell.

Han ajudat l'artista danesa Louise Flanklin Wiberg a escollir algunes de les imatges que formaran part del projecte 'Hidden in plain sight'

Concretament, es va lliurar a cada participant una caixa de fotografies del segle passat de Tàrrega amb la finalitat d'observar-les i escollir-ne unes quantes com a testimoni gràfic del passat.

Aquestes imatges s'inclouran en el treball que realitza Franklin, que pretén "reflexionar sobre les diferents maneres que existeixen de mirar una fotografia i com la mirada que prenem influencia en el relat que en fem".

L'artista duu a terme una recerca del material fotogràfic de l'Arxiu Comarcal de l'Urgell per centrar-se en allò que anomena "imatges dins de les imatges", aquelles parts o detalls de la fotografia que no en són el focus principal, però que sovint permeten crear noves narratives, significats o associacions.

El resultat de la recerca, juntament amb les propostes de la resta de participants de la cinquena edició del programa de residències creatives de l'Arxiu, es donarà a conèixer en el marc de les jornades "Trans-documentar" els dijous 21 i 28 de juliol (19.00 hores). 

Les residències de creació, recerca i investigació compten amb el suport de l'Ajuntament de Tàrrega i el Consell Comarcal de l'Urgell

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement