29.06.2022 |

L'Arxiu Comarcal de l'Urgell reprèn el seu programa de residències documentals

Amb quatre projectes, fomenta la reflexió sobre el patrimoni arxivístic

Arxiu Comarcal de l'Urgell
Arxiu Comarcal de l'Urgell
L'Arxiu Comarcal de l'Urgell reprèn el seu programa de residències documentals

L'Arxiu Comarcal de l'Urgell  impulsa la cinquena edició del seu programa de residències de creació i investigació.

Arrencarà el mes de juliol donant suport a artistes i investigadors perquè creïn i reflexionin des de qualsevol disciplina al voltant dels documents i els arxius

L'Arxiu posa a disposició de les persones participants el seu fons per tal de dur a terme els treballs de creació i recerca. També facilitarà l'intercanvi, el diàleg cultural i la interacció entre artistes i investigadors residents i la ciutadania del territori.

En aquest sentit, les persones participants presentaran els seus projectes al públic a les jornades 'Trans-documentar', que se celebraran del 4 i el 31 de juliol.

Els projectes seleccionats per aquest 2022 són 'Les Eres de Tàrrega. Imaginari paisatgístic i sistema cultural' de Joan Vila Puig Morera; 'Hidden in plain sight', de Louise Franklin Wiberg (Dinamarca); 'Fora de camp', de Marta Bisbal Torres; i 'Des de la resclosa, d'Albert Gironès (Catalunya)

Els treballs seleccionats apleguen diversos camps de les arts i les ciències socials, contribuint així a fomentar la investigació artística i la producció en un arxiu públic, la promoció artística relacionada amb la interpretació dels documents, enriquir l'experiència per a l'artista i Tàrrega.

Les residències de creació, recerca i investigació de l'Arxiu Comarcal de l'Urgell compten amb el suport de l'Ajuntament de Tàrrega i el Consell Comarcal de l'Urgell.

L'Arxiu Comarcal de l'Urgell reprèn el seu programa de residències documentals
comentaris