L'Arxiu Comarcal de l'Urgell reprèn el seu programa de residències documentals

Amb quatre projectes, fomenta la reflexió sobre el patrimoni arxivístic

Arxiu Comarcal de l'Urgell
photo_camera Arxiu Comarcal de l'Urgell

L'Arxiu Comarcal de l'Urgell  impulsa la cinquena edició del seu programa de residències de creació i investigació.

Arrencarà el mes de juliol donant suport a artistes i investigadors perquè creïn i reflexionin des de qualsevol disciplina al voltant dels documents i els arxius

L'Arxiu posa a disposició de les persones participants el seu fons per tal de dur a terme els treballs de creació i recerca. També facilitarà l'intercanvi, el diàleg cultural i la interacció entre artistes i investigadors residents i la ciutadania del territori.

En aquest sentit, les persones participants presentaran els seus projectes al públic a les jornades 'Trans-documentar', que se celebraran del 4 i el 31 de juliol.

Els projectes seleccionats per aquest 2022 són 'Les Eres de Tàrrega. Imaginari paisatgístic i sistema cultural' de Joan Vila Puig Morera; 'Hidden in plain sight', de Louise Franklin Wiberg (Dinamarca); 'Fora de camp', de Marta Bisbal Torres; i 'Des de la resclosa, d'Albert Gironès (Catalunya)

Els treballs seleccionats apleguen diversos camps de les arts i les ciències socials, contribuint així a fomentar la investigació artística i la producció en un arxiu públic, la promoció artística relacionada amb la interpretació dels documents, enriquir l'experiència per a l'artista i Tàrrega.

Les residències de creació, recerca i investigació de l'Arxiu Comarcal de l'Urgell compten amb el suport de l'Ajuntament de Tàrrega i el Consell Comarcal de l'Urgell.

Comentaris