28.05.2022 |

DEL 27 DE MAIG AL 5 DE JUNY

L''Embarrat' 2022 s'inspira en la poesia visual i concreta de Viladot

La 8a edició del festival d'art contemporani s'estendrà novament dins del Museu Trepat i es completarà amb performances, conferències i concerts  

Cartell de l'Embarrat 2022
Cartell de l'Embarrat 2022
L''Embarrat' 2022 s'inspira en la poesia visual i concreta de Viladot

El Museu Trepat de Tàrrega serà l'escenari, del 27 de maig al 5 de juny, de la 8a edició del festival de creació contemporània 'Embarrat'.

Enguany aquesta trobada amb l'art més actual dialogarà amb l'artista i l'obra de Guillem Viladot, i proposarà al públic dues exposicions col·lectives, 'Pardal Lo' i 'La incomunicació'.

En aquesta edició de l''Embarrat', el comissari convidat és Pau Minguet, director de 'Lo Pardal', la Fundació Guillem Viladot d'Agramunt, que juntament amb Jesús Vilamajó, director del festival, proposen una reflexió sobre el concepte de la incomunicació, partint del llibre 'Poemes de la incomunicació' (1971) de Viladot.

Durant el cap de setmana d'obertura les exposicions s'acompanyaran de performances, concerts i conferències, que un cop més ompliran les naus de l'antiga fàbrica Trepat

L''Embarrat' referma l'aposta per impulsar l'obra d'artistes emergents i estudiants d'art amb una convocatòria anual destinada a artistes novells. Amb aquest objectiu es desplegarà a la Nau 18 de Cal Trepat l'exposició col·lectiva 'La incomunicació', conformada per 8 artistes emergents seleccionats a través d'una convocatòria prèvia. 

En paral·lel, es podrà visitar l'exposició 'Pardal Lo', a les Naus 1-3, envoltant l'antiga foneria, i altres espais de la fàbrica. En aquest cas, la mostra està conformada per 5 projectes que inclouen peces artístiques i accions, treballs inspirats en l'obra de Viladot.

L'Embarrat donarà el tret de sortida el 27 de maig amb una conferència inaugural moderada per Minguet, amb Vicent Altaió (president de la Fundació Joan Brossa) i Mercè Vila (coordinadora d'exposicions de la Fundació Vila Casas)

Seguidament, tindrà lloc un recorregut per les exposicions, un tast de l'espectacle de dansa i música 'New(a)days', de Park Keito; i l'espectacle de música i poesia escènica, estrena absoluta en català, 'Preludi a la lentitud', a càrrec de Versonautas.

Aquest any s'afegeix un element sorpresa durant el divendres: les accions poètiques del grup Nicomedes Mendes, que aniran fent intervencions espontànies i improvisacions poètiques inesperades.

El dissabte 28 tindrà lloc a l''Embarrat' el vermut amb concert d'Edu Escaño i els Homínids dispersos; la performance completa 'New(a)Days' de Park Keito, amb Kotomi Nishiwaki i Miquel Casaponsa, un espectacle híbrid amb visuals, dansa i música en directe; el recital poètic de Nicomedes 'Mendes: poetes i politges'; i una nit de música amb el sintetitzador de Bofirax, acompanyat de baix i saxo, i el DJ targarí UK Ventura.

Durant la jornada de diumenge continuaran les visites a l'exposició i clourà el festival amb un recital poètic a càrrec de Cuartito de Poesía.

L''Embarrat' recupera el servei de bar i foodtrucks a l'exterior de les característiques naus de Cal Trepat

Enguany el Petit Embarrat oferirà una activitat per als més petits durant tot el dissabte i diumenge al matí. El laboratori de Cal Trepat es transformarà en un taller de postals. Les lletres són els àtoms de la comunicació que quan es combinen poden portar a la incomunicació. Jugant amb lletres i significats d'una forma plàstica i manual, els menuts podran crear les seves pròpies postals amb tires de paper desintegrades per la trituradora. Un univers alfabètic que crea una nova narrativa visual, confeccionant una postal que serà la base per a un nou llenguatge imaginat en família. 

Per primer cop, la programació de l''Embarrat' s'allarga fins a la tardor, ja que les seves exposicions itineraran a diversos espais expositius de la Demarcació

L''Embarrat' 2022 s'inspira en la poesia visual i concreta de Viladot
comentaris