23.04.2021 |
Territoris.cat

L'equip de govern de l'Ajuntament de Tàrrega situa el primer pressupost en 17, 8 milions

Presentació dels nous comptes municipals a la Casa Consistorial de Tàrrega
Presentació dels nous comptes municipals a la Casa Consistorial de Tàrrega
L'equip de govern de l'Ajuntament de Tàrrega situa el primer pressupost en 17, 8 milions

L'Equip de Govern de l'Ajuntament de Tàrrega va presentar aquest dimarts la proposta de pressupost per l'exercici 2020, uns comptes que ascendiran a 17.862.429 euros, xifra un 2,8% inferior als comptes de l'any 2019. Sumant els 8.000 euros de la Societat Urbanística Municipal d'Habitatge Social de Tàrrega (SUMTA) i 1.109.200 euros de l'EPEL Fira Tàrrega, l'import consolidat per al 2020 ascendeix fins als 18.979.629 euros.

El nou pressupost s'ha dissenyat amb pragmatisme i ajustant-se a una reducció prevista d'ingressos, que s'estima, per exemple, que les recaptacions de l'IBI urbà i les plusvàlues baixin un 1,75% i un 33% respectivament. Tot i això, l'Ajuntament de Tàrrega fa un esforç financer per augmentar la dotació destinada al personal (amb millores salarials i creació de noves places) i per mantenir les partides destinades a despeses corrents i subvencions. Així ho van destacar Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega i portaveu del grup ERC-MES-AM; Daniel Esqué, regidor de Finances i Transparència i portaveu del grup CUP; i Silveri Caro, regidor portaveu del grup PSC.

Tàrrega sobresurt pel dinamisme del seu teixit associatiu i som conscients que hem de continuar apostant tant per l'activitat pròpia com del teixit associatiu, han afirmat des de l'Equip de Govern referint-se al treball per mantenir les subvencions destinades a entitats

L'equip de govern qualifica el pressupost com a realista, sòlid i de transició, i que avança les línies d'acció que s'accentuaran a partir de l'any 2021, han assenyalat els tres portaveus. L'esborrany del pressupost es presentarà tot seguit a l'oposició i al Consell Municipal de Participació Ciutadana.

Posteriorment, el dijous 13 de febrer, es convocarà la sessió extraordinària del Ple en què s'aprovaran els comptes.
A grans trets, el pressupost de l'exercici 2020 aposta per les àrees socials, la protecció dels sectors més vulnerables garantint la cobertura de necessitats bàsiques així com el foment de l'educació i la cultura. Així queda reflectit també en la despesa per programes amb 2,8 milions d'euros assignats a benestar comunitari.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Tàrrega situa el primer pressupost en 17, 8 milions
comentaris