27.10.2021 |
Territoris.cat

L'essència del Nadal és present en la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega

Activitats a la  Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals
Activitats a la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals
L'essència del Nadal és present en la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega

A Tàrrega començava a fluir l'essència del Nadal aquest divendres des de la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals, un certament que reuneix a la capital de l'Urgell comerç, cultura i tradició nadalenca, de la mà d'un centenar d'artistes, dissenyadors i artesans.

La Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals, estarà oberta fins al 8 de desembre a l'Espai Fassina, l'Espai MerCAT i la plaça de les Nacions sense Estat, organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica e l'Ajuntament de Tàrrega.

L'alcaldessa de Tàrrega  Alba Pijuan visita els expositors

El certamen posa a l'abast del públic un variat catàleg de peces d'art, disseny i artesania, de creació singular i única. Pintura, dibuix, ceràmica, escultura, orfebreria, fotografia, interiorisme, forja, tèxtil i calçat són algunes de les disciplines artístiques que fan de la fira targarina un dels punts d'interès del pont festiu

La Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals és un aparador que no deixa de sorprendre el visitant. Són molts els articles d'edició limitada que s'hi pot trobar, la majoria amb segell lleidatà. Com a curiositat enguany també hi són les Nadurines, nines de disseny exclusiu creades per dues emprenedores de Tàrrega i Santa Coloma de Queralt a partir del seu propi canal infantil de YouTube, Sorpresas divertidas, mitjançant el qual difonen valors mediambientals.

Activitats a la  Fira d'Artistes i Activitats TradicionalsEn un altre ordre, el fotògraf Jaume Solé i l'Arxiu Comarcal de l'Urgell han iniciat a la fira la novena fase del fons d'imatges en 3D que reflecteix el perfil contemporani dels targarins i targarines.

La idea, Retra(t)acció, documenta l'evolució de l'aspecte físic i l'estètica, esdevenint un minuciós treball de recerca etnològica

Altres al·licients són, com de costum, els tallers de treballs manuals i arts per a totes les edats a càrrec d'expositors participants en la fira. Petits i grans tenen ocasió de fer ús de la seva traça i creativitat fent penjolls, sabó artesà o elements decoratius de Nadal. Construcció de diorames, expressió de les emocions a través de l’art o decoració de roba reutilitzada són altres eixos temàtics.

Activitats a la  Fira d'Artistes i Activitats TradicionalsTàrrega també proposa per al diumenge 8 de desembre una activitat de cultura popular per reivindicar un exponent tan nostrat com és el Tió. Green Emotions dinamitzarà la lectura d’un conte a l’espai firal i després portarà el públic cap al Parc de Sant Eloi a la recerca dels tions, que seran decorats pels nens i nenes culminant amb el tradicional cagatió, una l’activitat que inclou  el desplaçament gratuït amb el bus urbà.
 

L'essència del Nadal és present en la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega
comentaris