02.10.2022 |

L'Institut Lo Pla d'Urgell busca un artista perquè plasmi el seu talent a la façana

L'institut de Bellpuig celebra els seus cinquanta anys amb un concurs de pintura mural amb un primer premi de 3.000 euros
Concurs de Pintura Mural a l'Institut Lo Pla d'Urgell pel seu cinquantè aniversari ©INS Lo Pla d'Urgell
L'institut convoca el concurs per celebrar el seu cinquantè aniversari -Foto: INS Lo Pla d'Urgell
L'Institut Lo Pla d'Urgell busca un artista perquè plasmi el seu talent a la façana

L'Institut Lo Pla d'Urgell de Bellpuig busca renovar la seva imatge, i ho fa a través d'un concurs de pintura mural que transformi la façana principal, de 33 metres d'amplada per 12 d'alçada. L’obra guanyadora del concurs serà premiada amb 3.000 euros, i les dues obres finalistes més es premiaran amb 250 euros cadascuna.  La convocatòria està adreçada a artistes visuals i plàstics, il·lustradors, grafiters i pintors.

La temàtica del mural ha d'estar relacionada directament amb l'àmbit educatiu i junveil, i ha d'emmarcar-se en la celebració del 50è aniversari del centre

El jurat, que valorarà l'adequació de l’obra a la temàtica proposada, la qualitat artística del treball presentat i el grau d’integració de l’obra a l’entorn, està format per professionals relacionats amb el món de l’educació i la cultura: Olga Cortadelles, artista plàstica amb taller propi a Penelles; Swen Schmitz, artista muralista i exalumne de l’institut; Gerard Balcells, president del Consell Comarcal de l’Urgell; Jordi Estiarte, alcalde de Bellpuig; i Magda Quer, directora de l’institut Lo Pla d’Urgell.

La tècnica o disciplina artística és lliure, però els treballs han de ser originals i inèdits, mentre que, com és evident, no s’admeten treballs que tinguin continguts irreverents, ofensius, discriminatoris, polítics, xenòfobs o qualsevol aspecte que atemptin contra la dignitat de les persones. Així mateix, la participació en el concurs suposa la cessió dels drets d’imatge dels treballs, per a poder-los reproduir o fer-ne difusió en publicacions de l’institut.

Com participar?

Si ets creatiu i creus que la façana de l'Institut Lo Pla d'Urgell pot ser un bon llenç per plasmar les teves idees, pots inscriure't de forma gratuïta, de manera individual o en equip. Per a participar, cal enviar a l'adreça electrònica [email protected] la documentació següent: l’obra en format pdf, jpg o png; un text explicatiu sobre el disseny i la motivació del mural, d’una extensió màxima de d’una pàgina Din A4; un portfoli artístic d’obres prèvies realitzades per l’autor o currículum breu; un escrit sobre la relació dels materials necessaris per a dur a terme la pintura final de la façana; una fotocòpia del DNI o NIE i, en cas que el participant sigui menor d’edat caldrà que la sol·licitud sigui autoritzada per un tutor legal.

La data límit de lliurament de les obres és el 30 de setembre de 2022, i el dia 25 d'octubre es farà pública la resolució del concurs a la persona guanyadora i a les xarxes socials de l'institut (web, instagram...).

L'Institut Lo Pla d'Urgell busca un artista perquè plasmi el seu talent a la façana
comentaris