Del 21 al 27 de juny

Maldà es converteix en la capital de l'escultura en pedra

El municipi urgellenc acollirà 'Maldant la pedra', eI I Festival d'Intervenció Escultòrica i Sociocultural en la Pedra

'Maldant la pedra'
photo_camera 'Maldant la pedra'

Maldà es converteix aquesta setmana en la capital catalana de l'escultura en pedra amb l'inici de la primera edició de 'Maldant la pedra', el Festival d'Intervenció Escultòrica i Sociocultural en la Pedra que se celbra es del 21 al 27 de juny .

Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya que vol reivindicar, divulgar i promoure el valor de la pedra com a element patrimonial i artístic

El festival inclou intervencions en viu per part d'escultors, exposicions, conferències, tallers i concerts, activitats centrades específicament en el món de la pedra treballada.

Pel que fa als artistes que estan elaborant creacions en pedra, al Camí de pujada al turó de Sant Joan, són Marta Pruna, Nacho Culleré, Normar Cuixé, Noemí Palacios i Kim Schmitz. Aquestes peces escultòriques romandran instal·lades en aquesta zona i la intenció, al llarg dels anys, és que conformin un gran parc escultòric a l'aire lliure.

Pel que fa a l'exposició 'Dorum', a càrrec de l'escultora Marta Pruna, es farà al Bar Centro de Maldà i consistirà en un seguit de dibuixos i escultures, destacant les pertanyents al projecte 'Balcons', figures fetes amb pedra, amb el suport de ferro, que volen mostrar "l'espai intermedi entre l'àmbit privat i l'àmbit públic de les persones".

A la xerrada 'Camí de vida', que es desenvoluparé en el mateix local, Pruna explicarà la relació entre el projecte 'Camí dels 7 sentits', una sèrie de 30 escultures distribuïdes per un camí en plena natura, a 2 quilòmetres de Cervià de les Garrigues, i l'obra que està portant a terme aquesta setmana a Maldà.

Un dels elements característics de Maldà, petit municipi de la comarca lleidatana de l'Urgell, és precisament l'abundància de construccions de pedra seca

L'objectiu principal de 'Maldant la Pedra' és posar en valor la pedra com a element bàsic en l'evolució de la humanitat, principalment des del punt de vista constructiu i artístic, present en quasi totes les cultures, i molt especialment en la mediterrània.

La creació d'escultures al municipi de Maldà, prevista dins del festival, dona continuïtat a la seva presència secular en marges, d'aljubs, cabanes de volta, balmes murades, esteles, cogulles i altres elements patrimonials.

Comentaris