La primera edició de 'Maldant la pedra', el Festival d'Intervenció Escultòrica i Sociocultural en la Pedra de Maldà va tancar el diumenge 27 de juny amb un balanç molt positiu.
L'èxit de 'Maldant la pedra' porta al consistori i l'organització a estudiar la voluntat d'internacionalitzar el certamen i ampliar el programa d'activitats de la segona edició
En aquest sentit, es duran a terme gestions per portar a la població urgellenca escultors d'altres països, com ara França i Itàlia, i per establir contactes amb esdeveniments culturals d'aquest àmbit ja consolidats com el Festival de la Sculpture et du Marbre de Saint-Béat (França) o el Simposi de l'Itinerario scultoreo dell'Alto Adige de Lana (Itàlia).
D'altra banda, els organitzadors volen establir al llarg de l'any línies de col·laboració amb escoles d'art i centres docents de Catalunya que ofereixin disciplines relacionades amb la pedra, amb la finalitat que alumnes d'aquests organismes puguin experimentar o fer pràctiques sobre el terreny a Maldà.
'Maldant la pedra', que s'ha desenvolupat del 21 al 27 de juny, ha tingut com a activitat central la intervenció dels escultors Marta Pruna, Nacho Culleré, Normar Cuixé, Noemí Palacios i Kim Schmitz, els quals han portat a terme en directe intervencions artístiques en pedra a la zona del camí de pujada al turó de Sant Joan.
Els actes culturals van finalitzar dissabte amb el concert d'arpa a la llum de la lluna a càrrec de Berta Piugdemasa.
Altres activitats celebrades en el seu marc han estat l'exposició 'Dorum', de l'escultora Marta Pruna, la conferència titulada 'Camí de vida', a càrrec d'aquesta mateixa artista, i l'acte de cloenda, portat a terme ahir diumenge.
'Maldant la pedra' ha reivindicat, divulgat i promogut el valor de la pedra com a element patrimonial i artístic