Maria Guinovart recull la Creu Sant Jordi

Reconeixement a la Fundació per l'impuls donat a la difusió i estudi de l'obra de Josep Guinovart a través de l'Espai Guinovart d'Agramunt

Creu de Sant Jordi atorgat a la Fundació Espai Guinovart  ©Imatge d'arxiu
photo_camera Moment en què la presidenta de la Fundació rep el reconeixement per part del president de la Generalitat, Carles Puigdemont

Maria Guinovart, presidenta de la Fundació Espai Guinovart, va recollir aquest dimecres al vespre la Creu de Sant Jordi atorgada per la Generalitat de Catalunya. La Fundació Privada Espai Guinovart va rebre aquest reconeixement per l’impuls donat a la difusió i estudi de l’obra de Josep Guinovart a través de l’Espai Guinovart d’Agramunt. A l’acte també hi va assistir l’alcalde d’Agramunt i vicepresident de la fundació, Bernat Solé, així com tot l'equip de persones que hi formen part actualment.

Durant l’acte que va tenir lloc al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, conjuntament amb la Fundació Espai Guinovart, es van guardonar 29 personalitats i 23 entitats.

Conjuntament amb la Fundació Espai Guinovart, es van guardonar 29 personalitats i 23 entitats

L'Espai Guinovart és un centre d'art contemporani amb una trajectòria de quasi divuit anys, que ve marcada principalment per la voluntat de Josep Guinovart de crear un espai per a la creació i la promoció de l'art contemporani i, a la vegada, un espai amb la seva obra exposada permanentment. Una obra que gira entorn d'Agramunt, al seu territori, al seu paisatge i a la seva gent, fet que li dóna una singularitat plàstica i conceptual excepcional i que parteix d'una ferma aposta pel fet local amb voluntat d'esdevenir universal, segons fonts de la Fundació.

L’edifici està format per una gran nau rodejada per porxades laterals. A cadascun dels arcs hi havia una parada del mercat. Ara, reconvertits en galeries, mostren, de manera rotatòria, la Col·lecció de la Fundació. El gran espai central, ocupat anteriorment per parades obertes, ara acull un mural i dues instal·lacions fetes especialment per al lloc: el Mural de les quatre estacions, La cabana i L’era.

Comentaris