27.11.2021 |
Territoris.cat

Més d'un miler d'espectadors gaudeixen del 3r Galacticat de Tàrrega

La Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent, que enguany ha homenatjat els 50 anys d'Star Trek, a un pas d'integrar-se dins la marca Catalunya Film Festivals

Carlos García Bayona, rebut a Cinemes Majèstic de Tàrrega, seu del Galacticat inteior
Carlos García Bayona, rebut a Cinemes Majèstic de Tàrrega, seu del Galacticat
Més d'un miler d'espectadors gaudeixen del 3r Galacticat de Tàrrega

Més d'un miler d'espectadors han passat aquest cap de setmana per les diferents sessions del 3r Galacticat – Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent, celebrat a Cinemes Majèstic de Tàrrega, i coorganitzat per l'empresa Circuit Urgellenc i la Regidoria de Cultura. Segons valoracions dels organitzadors, el certamen consolida la seva posició com a punt de trobada dels aficionats a la ciència-ficció a la vegada que apuntala Tàrrega com un dels focus d'exhibició cinematogràfica a les terres de Lleida.

El director del Galacticat, David Ferreras, va avançar que està a punt de cristal·litzar l'acord perquè la mostra targarina s'integri dins la marca Catalunya Film Festivals, la qual agrupa els principals festivals de cinema del país. D'altra banda, també es mantindran les estrenes a Tàrrega sota el segell Galacticat durant tot l'any, com és el cas de l'spin-off d'Star Wars que arribarà aquest desembre.

El certamen s'ha unit a la celebració del 10è aniversari de Lo Cercacurts, projectant una tria de les millors cintes de la darrera edició

El Galacticat 2016 ha englobat diverses seccions per al públic cinèfil i amant del gènere fantàstic. L'eix de la tercera edició ha estat l'homenatge als 50 anys de l'univers televisiu i cinematogràfic d'Star Trek. Membres del Club Star Trek España van oferir una xerrada acompanyada de la projecció de tres títols de la nissaga. A més, el vestíbul de Cinemes Majèstic ha exhibit una reproducció del seient de comandament de la nau Enterprise. Paral·lelament, la Sala Marsà de la Casa de Cultura mostra fins al 6 de novembre un centenar d'objectes de col·leccionisme d'Star Trek com llibres, còmics, pòsters i vestuari entre altres curiositats. 

Un altre dels moments àlgids va estar la visita de Carlos García Bayona, germà i assistent de producció de l'aclamat realitzador Juan Antonio Bayona.

D'altra banda, el certamen s'ha unit a la celebració del 10è aniversari de Lo Cercacurts, festival de curtmetratges de Montornès de Segarra, projectant una tria de les millors cintes que han passat per la darrera edició.

Més d'un miler d'espectadors gaudeixen del 3r Galacticat de Tàrrega
comentaris