19.10.2021 |
Territoris.cat

Cadires buides recorden a Tàrrega les dones assassinades per violència masclista

1.062 cadires buides a la plaça Major de Tàrrega
1.062 cadires buides a la plaça Major de Tàrrega
Cadires buides recorden a Tàrrega les dones assassinades per violència masclista

Tàrrega va col·locar aquest diumenge a la plaça Major un total de 1.062 cadires buides per denunciar i sensibilitzar contra la xacra social de la violència masclista. Són 1.028 cadires que simbolitzen la xifra total de dones assassinades a mans de la seva parella o ex-parella des del 2003 a l’Estat espanyol (any que comencen a recollir-se oficialment les dades) i 34 cadires corresponents als fills i filles menors d’edat també assassinades des del 2013 amb la finalitat de fer mal a la mare.

Es tracta d’una acció de conscienciació que du a terme la Regidoria d’Acció Social, de l'Ajuntament de Tàrrega i Igualtat en el marc de la campanya Digues prou, no estàs sola amb la col·laboració de Dones Arrel, APADOC, Dones Verge del Pedregal, Fòrum Femení d’Opinió i Cartaes a més del suport de la Diputació de Lleida.

Cada cadira du una esquela amb el nom de la víctima i l’edat que tenia quan fou assassinada. Avui al matí també s’ha emès a la plaça un enregistrament recordant els noms i les edats de totes les víctimes 

La regidora d’Acció Social i Igualtat, Assumpta Pijuan, ha explicat que es vol apel·lar així al conjunt de la societat perquè s’impliqui a eradicar una problemàtica tan esfereïdora com la violència masclista. L’edil ha assenyalat que a darrera hora es va afegir una cadira, la que fa 1.062, arran d’una mort per violència de gènere succeïda el divendres.

És un degoteig de víctimes al qual hem de posar fre 

1062 cadires buides a la plaça Major de TàrregaPer la seva part, l’alcaldessa Alba Pijuan ha manifestat que l’acció esdevé un record en homenatge a les dones i els menors morts a causa de la violència masclista fent visible de forma impactant el buit que deixen. Les cadires continuaran presents a la plaça Major durant tot el dilluns 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

 La campanya Digues prou, no estàs sola ha convocat durant el novembre altres activitats de sensibilització com un congrés pedagògic adreçat a la gent jove i un taller sobre identitat de gènere i noves masculinitats, amb èxit de participació. Els actes integren esforços de l’Ajuntament de Tàrrega, Diputació de Lleida, Consell Comarcal de l’Urgell, Subdelegació del Govern a Lleida, Institut Català de la Salut – CAP Tàrrega, Mossos d’Esquadra, Associació Alba, Càritas Parroquial, CCOO Terres de Lleida, Creu Roja Urgell, Fundació Tutelar Terres de Lleida, Dones Arrel, APADOC, Fòrum Femení d’Opinió, Dones Verge del Pedregal, Agrupament Escolta i Guia Sant Jordi – Roger de Llúria i Agrat. 

Cadires buides recorden a Tàrrega les dones assassinades per violència masclista
comentaris