21.06.2021 |
Territoris.cat

Minguell pintarà un mural a l’ermita del Parc de Sant Eloi de Tàrrega

Els Amics de l’Arbre impulsaran una campanya de captació d’ajuts per finançar el projecte

minguell
L'ermita del Parc de Sant Eloir de Tàrrega aviat lluirà pintura i vitralls nous
Minguell pintarà un mural a l’ermita del Parc de Sant Eloi de Tàrrega

Es té previst incorporar, en els darrers mesos, dues millores significatives a l’ermita del Parc de Sant Eloi de Tàrrega. Per una banda, el pintor Josep Minguell hi plasmarà un mural al fresc. Aquesta peça s’ubicarà a la paret interior de l’entrada del temple, i s’envoltarà per l’obertura del for. El fresc ocuparà 40 m2 i s’inspirarà en el paisatge de l’emblemàtica turó targarí.

Aquestes millores s’han projectat per commemorar el 50è aniversari de la troballa de la imatge gòtica, que es celebrarà el 2020

Per altra, s’ornamentaran els set finestrals del cor, el presbiteri i els laterals de la nau amb vitrall emplomats de l’artista Josep Maria Bonet. Les vidrieres s'il·lustraran amb representacions dels escuts de Tàrrega, l'Urgell i Lleida així com amb iconografia referent a la metal·lúrgia i altres oficis artesanals, dels quals Sant Eloi és patró.

També es té previst incorporar unes reixes a les arcades que donen accés a l’interior de l’ermita, encarregades a Josep Castellana.

Aquest projectes arrenquen amb la recent finalització de la restauració de la coberta de l’edifici, obra subvencionada per l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Minguell pintarà un mural a l’ermita del Parc de Sant Eloi de Tàrrega
comentaris