El món de l'art serà l'eix temàtic de la Fira Playmobil de Tàrrega

Edicions anteriors de la Fira Playmobil de Tàrrega
photo_camera Edicions anteriors de la Fira Playmobil de Tàrrega

El món de l'art serà l'eix temàtic de la Fira Playmobil de Tàrrega, que se celebrarà el dissabte 6 i el diumenge 7 d'abril al Pavelló del Club Natació. En aquest sentit, el cartell de l'edició d'enguany s'ha inspirat en el famós quadre El Crit de Munch i ha estat versionat en mode Playmobil per l'artista targarí Javier Morillas. En el recinte firal, a més, hi haurà un espai d'exposició anomenat ExpoClick amb cartells i fotografies artístiques relacionats amb l'univers del Playmobil. La fira, organitzada per l'Associació Agrat i SomosClicks, continua creixent i és considerada un referent. Els seus responsables s'han marcat l'objectiu de mantenir els més de 10.000 visitants de les últimes edicions. L'esdeveniment compta amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tàrrega, la Diputació de Lleida i Foment Tàrrega.
Presentació de la 8a Fira Playmobil de Tàrrega

Més presència internacional

Enguany s'ha refermat l'aposta per comptar amb més venedors internacionals i n'hi haurà un total de 8 sobre la quinzena total, provinents de països com França, Bèlgica, Alemanya o Luxemburg. D'aquesta manera, portaran les últimes novetats inèdites aquí, tot un atractiu per als col·leccionistes d'aquesta joguina que continua molt de moda. El pavelló del Club Natació Tàrrega concentrarà més de 1.000 metres quadrats d'exposició i un total de 16 diorames que recrearan diversos mons i temàtiques amb més de 8.000 figures. El diorama més extens ocuparà 27 metres quadrats i plasmarà el poble dels vikings. Com cada any, aquestes construccions seran realitzades per SomosClicks, associació de col·leccionistes d'arreu del territori que recrearan mons de fantasia com el palau de Jabba (Star Wars), un circ victorià, l'oest, el ferrocarril, les vacances a la neu o, fins i tot, un atac marcià.
 

Espectacle itinerant de "clics" al centre de la ciutat

Una de les principals novetats de la 8a edició serà la representació d'una obra artística itinerant amb els "playmobils" com a protagonistes. El dissabte 6 d'abril, a 3/4 de 6 de la tarda, Campi Qui Pugui Produccions amenitzarà els carrers del centre de Tàrrega amb l'espectacle "Clicks ambulance", en què els populars ninos cobraran vida i revolucionaran la vida comercial de la ciutat gràcies a la col·laboració de Foment Tàrrega.
 

Concursos per a petits i grans

Cartell Fira Playmobil 2019Pel que fa al concurs fotogràfic de les xarxes socials, s'organitzarà l'Art-Click convidant els participants a captar una foto amb el món de l'art com a tema. Les 3 imatges més originals seran premiades amb objectes vinculats a la popular joguina. A més, també hi haurà el tradicional concurs de diorames que s'inspirarà en l'art i la pintura. Els participants del concurs hauran de recrear algun espai, celebració o obra mestra artística i es premiarà la millor creació el dissabte 6 d'abril (inscripcions al web www.firaclickstarrega.cat). La Fira Playmobil oferirà, una vegada més, l'atractiu d'un gran sorteig, aquesta vegada un val de 250 euros per comprar productes Playmobil. Durant el certamen hi haurà inflables i el tradicional concurs del Busca-Click patrocinat per Qualia localitzant Playmobils amagats dins els diorames.
Caràcter solidari

La 8a Fira Playmobil revalidarà el seu marcat vessant solidari i Agrat destinarà el 10% de les entrades a un projecte de l'àrea de pediatria del CAP de Tàrrega. El certamen també col·laborarà amb Creu Roja Tàrrega, Associació Alba i Càritas lliurant entrades gratuïtes a infants sense recursos perquè també en puguin gaudir.

Comentaris