29.02.2020 |
Territoris.cat

La mostra Galacticat de Tàrrega, del 9 al 12 de juny, homenatjarà el cinema fantàstic francès

La mostra Galacticat de Tàrrega, del 9 al 12 de juny, homenatjarà el cinema fantàstic francès

Cartell Galacticat 4a Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent - TàrregaTàrrega acollirà la quarta edició del Galacticat - Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent del 9 al 12 de juny. El certamen canvia de dates, per aprofitar el bon temps i programar activitats dins i fora de Cinemes Majèstic.

Organitzat per l'Associació Galacticat, Circuit Urgellenc i la Regidoria de Cultura, l'esdeveniment es vol consolidar com a cita de referència per a cinèfils i amants de la ciència-ficció, recuperant clàssics i presentant estrenes del gènere. El Galacticat se centrarà enguany en el cinema fantàstic francès arran del 20è aniversari de la pel·lícula El quinto elemento. La mostra retrà així un homenatge a clàssics (antics i contemporanis) del cinema gal projectant títols de cineastes com Luc Besson, François Truffaut, Jean Pierre Jeunet o el pioner Georges Mèlies. Aquestes sessions seran gratuïtes.

A la programació s'incorporen com a novetat el 1r Concurs de Curtmetratges GalacticCurt, amb la participació d'una trentena de treballs, i el 1r Concurs de Cosplay GalactiCon, en què els inscrits es caracteritzen a imatge d'un personatge de ficció. Altres atractius seran la classe magistral de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC); la construcció d'una peça escenogràfica basada en la pel·lícula Delicatessen amb l'Escola d'Art Leandre Cristòfol de Lleida; un taller de maquillatge i efectes especials de cinema; una taula rodona sobre l'estat de la cinematografia catalana; i espectacles de recreació històrica arran de l'estrena del film Pàtria entre altres.

En l'apartat d'estrenes arriba encapçalat per les produccions catalanes PATRIA de Joan Frank Charansonnet i SALVACIÓN de Denise Castro, exhibida al darrer Festival de Sitges. Ambdós realitzadors visitaran Tàrrega per presentar en persona les cintes. Pàtria és un film èpic que combina història i llegenda sobre la figura del cavaller Otger Cataló i els orígens de Catalunya. Salvación, per la seva part, barreja drama i fantasia en un captivador relat de vampirs.

Més informació a: www.galacticat.cat

Comentarios