26.05.2020 |
Territoris.cat

La Mostra de Vins i Caves de Proximitat  d’Agramunt DVins espera servir més de 15.000 degustacions 

Representació dels cellers en la mostra Dvins
Representació dels cellers en la mostra Dvins
La Mostra de Vins i Caves de Proximitat  d’Agramunt DVins espera servir més de 15.000 degustacions 

Agramunt celebrarà aquest dissabte 26 de maig la sisena edició de la Mostra de Vins i Caves de Proximitat, DVins, un certamen que espera servir més de 15.000 degustacions. Els organitzadors han dut a terme la presentació de la mostra aquest dimecres a la Diputació amb la presència de la vicepresidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, el director de la mostra Jordi Figuera, entre altres responsables del certamen.

Presentacio de la Mostra de Vins i Caves de Proximitat, DVinsRosa Maria Perelló ha assegurat que aquesta mostra és un clar exemple de la unió entre gastronomia i cultura, assenyalant que està plenament consolidada després de sis anys, i cada cop amb més al·licients. Perelló ha afegit que la Mostra serveix per donar a conèixer el poble, el territori, la ciutat i la gastronomia de proximitat. És molt atractiu poder valorar i gaudir dels diferents productes, conèixer el pas endavant que han fet els productors i la gran tasca que fan els cellers.

Per la seva banda, Jordi Figuera ha agraït el suport de la Diputació de Lleida i l'Ajuntament, també als voluntaris que fan possible la Mostra i ha convidat tothom a visitar-la, destacant la gran varietat de productes i expositors.

La mostra enològica i gastronòmica té com a objectiu la promoció dels vins de proximitat i la gastronomia de qualitat 

El certamen va tenir una avantsala dissabte passat amb un maridatge entre els vins de les nostres terres DO Costers del Segre i el tradicional sake japonès, i gastronomia de fusió. Aquest acte d'agermanament va ser dirigit per Jordi Martínez, millor sommelier de Catalunya i Andorra 2017, i es va fer en el marc de la Xocolateria Jolonch.

El gruix de la mostra, però, arribarà dissabte vinent amb activitats repartides durant el matí i la tarda. Tot i que l'obertura de la mostra serà les 17.00 h, l'organització ha volgut continuar potenciant el matí amb la quarta edició de la ruta enològica-cultural, que ofereix la visita a quatre llocs emblemàtics del patrimoni local on es realitzaran maridatges de vins i gastronomia de productors agramuntins.

L'eix temàtic dels espais que es visitaran serà el món medieval, com la muralla o els carrers Castell i Sabateria, que seran el marc de noves degustacions i maridatges

Espai de Dvins a AgramuntLes activitats de tarda s'iniciaran a les 17.00 hores amb l'obertura de la mostra al passeig del Sió. Enguany DVins inclou la presència de més d'una trentena d'estands on el públic assistent podrà degustar els vins dels principals cellers de les bodegues de la DO Costers del Segre, i DO Cava, l'estand promocional de la DO i la Ruta del Vi de les Terres de Lleida així com els productes gastronòmics de qualitat de l'Urgell.

La Mostra de Vins i Caves de Proximitat  d’Agramunt DVins espera servir més de 15.000 degustacions 
comentaris