04.12.2022 |
Territoris.cat

El moviment escolta ocupa Tàrrega en una trobada sense precedents

Més de 13.000 escoltes es reuneixen a la capital de l'Urgell durant el cap de setmana, en el que s'han dut a terme activitats al voltant de la corrupció, les desigualtats i a favor de la diversitat cultural

Jamborinada sense precedents a Tàrrega
Jamborinada sense precedents a Tàrrega
El moviment escolta ocupa Tàrrega en una trobada sense precedents

Els missatges contra la corrupció, la discriminació i les desigualtats i a favor de la diversitat cultural i l'obertura de fronteres han estat els eixos del manifest de la Jamborinada, la trobada d'escoltes i guies que ha reunit més de 13.000 infants i joves a Tàrrega durant aquest cap de setmana. És l'esdeveniment d'aquestes característiques més multitudinari que s'ha organitzat mai a Catalunya amb participants que han arribat d'arreu del país i també de les Illes i el País Valencià.

Jamborinada sense precedents a TàrregaLa Jamborinada ha organitzat 250 activitats repartides en vint espais de la ciutat i ha comptat amb un miler de voluntaris. Els participants s'han allotjat en unes 2.500 tendes instal·lades en una zona d'acampada de prop de 50.000 metres quadrats. La capital de l'Urgell s'ha convertit aquest cap de setmana en Ciutat Escolta i gairebé ha doblat la seva població.

Jamborinada sense precedents a Tàrrega 2Els organitzadors destaquen que aquesta macrotrobada ha volgut fer visible la feina que porta a terme el moviment escolta com a motor de canvi de la societat. La coordinadora de la Jamborinada i comissària general de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Núria Montanyà, ha assegurat que

Imatge general de l'arribada dels escoltes a l'esplanada on s'ha celebrat l'acte central de la Jamborinada, aquest 30 d'abril del 2017 (horitzontal)

des de l'escoltisme el que pretenem és educar els infants i joves perquè siguin crítics, conscients i compromesos, per tant, que no es quedin només amb la crítica sinó que vulguin fer coses, que realment es comprometin amb ells mateixos, amb el seu grup i amb la societat perquè aquest canvi pugui ser possible

Montanyà ha remarcat també que estan molt satisfets del desenvolupament de la trobada. Estem molt contents perquè ha funcionat tot molt bé, ha afirmat, i ha agraït també la col·laboració de l'Ajuntament de Tàrrega per superar aquest repte logístic.

Més 13.000 infants i joves d'entre 6 i 18 anys han participat en les activitats, que han girat al voltant de temes com el medi ambient, la interculturalitat, les desigualtats, el consum o l'ocupació, un treball en valors que els agrupaments ja han portat a terme durant el curs.

El moviment escolta ocupa Tàrrega en una trobada sense precedents
comentaris