La multinacional Sopura inverteix 5 milions d’euros per ampliar la planta de Tàrrega

La planta de Tàrrega ocupa 25 persones, exporta un 50% de la seva producció i abasteix els mercats del sud d’Europa, Àfrica del Nord i Amèrica Llatina
 

Acte inaugural de l'ampliació de la planta de Sopura a Tàrrega 1
photo_camera Acte inaugural de l'ampliació de la planta de Sopura a Tàrrega

La multinacional belga Sopura ha inaugurat avui l'ampliació de les seves instal·lacions al centre de producció Sopura Química al polígon industrial La Canaleta de Tàrrega. Aquest nou centre, que compta amb un laboratori, li servirà a la companyia per desenvolupar els seus projectes d'R+D+I en el sector lacti, tant en l'àmbit dels nous productes, com en el del suport tècnic.

Sopura Química, filial a la capital de l'Urgell de Sopura, està especialitzada en la fabricació de productes de neteja, desinfecció i lubricants per a la indústria alimentària. A Tàrrega, dóna feina a 25 persones i amb una xifra de negoci de 7,7 milions d'euros, exporta el 50% de la seva producció.

l'objectiu d'aquesta inversió és disposar d'un recanvi complet de la fàbrica de Sopura de Bèlgica i una exigència pels nostres clients com a garantia de subministrament

En l'ampliació de les instal·lacions, inaugurades aquest dijous, la firma ha invertit 5 milions d'euros amb els quals triplicarà la capacitat de l'antiga planta (que subministra els mercats del sud d'Europa, Àfrica del Nord i Amèrica Llatina) fins a les 12.000 tones anuals.

La presidenta del grup Sopura, Monique Coppieters, ha destacat que l'objectiu d'aquesta inversió és disposar d'un recanvi complet de la fàbrica de Sopura de Bèlgica i una exigència pels nostres clients com a garantia de subministrament. A més, també ha assenyalat que amb aquesta s'han volgut repartir els volums de producció actuals i futurs. Coppieters ha agraït a Tàrrega l'eficiència de l'organització local i el seu excel·lent equip.

Sopura és un grup d'empreses familiar amb seu a Courcelles (Bèlgica). L'activitat a la planta de Tàrrega es va iniciar l'any 1985. La companyia ha orientat el seu negoci cap a la indústria cervesera, que representa el 80% del volum de facturació del grup. Recentment, s'ha diversificat amb productes pel tractament d'aigües.

comentaris