El Museu Tàrrega Urgell estrena un programa adreçat a la cura de la comunitat

La iniciativa és fruit d'un acord de l'equipament amb el Servei de Suport al Dol de Ponent, i arrenca el proper dissabte 5 de març amb la jornada 'Viure la Mort'

'Viure la mort', al Museu Tàrrega Urgell
photo_camera 'Viure la mort', al Museu Tàrrega Urgell

El Museu Tàrrega Urgell inicia aquest març el programa 'Museu i Cura', que busca fomentar el diàleg amb el teixit local, les entitats i la ciutadania per tal d'ampliar l'impacte del Museu com a agent social de canvi i de reflexió sobre el lligam comunitari i la cura.

La primera acció serà la jornada Viure la Mort, que tindrà lloc el proper dissabte 5 de març a la tarda

Aquest esdeveniment té com a objectiu reflexionar entorn les problemàtiques contemporànies com la malaltia, el dolor, la mort i el dol per tal d'elaborar una pedagogia de la mort, una inclusió de la malaltia i un acompanyament al dol que responguin a les necessitats de la societat actual.

A partir d'aquesta jornada de treball fruit de la col·laboració del Servei de Suport al Dol de Ponent i el Museu Tàrrega Urgell, es vol crear una xarxa d'entitats que ofereixi espais d'atenció a les persones en situacions de vulnerabilitat.

La jornada 'Viure la Mort' arrencarà amb un taller introductori en la temàtica de la mort i els processos de dol dinamitzat per les coordinadores del Servei de Suport al Dol de Ponent i els agents didàctics del Museu. Posteriorment, se celebraran dues taules rodones. La primera duu per títol 'La responsabilitat de la pròpia mort' i anirà a càrrec de Clara Lago, infermera experta en cures pal·liatives i professora de la Universitat de Lleida, i Anna Corbera, psicòloga de l'Associació Alzheimer Tàrrega. Pel que fa a la segona, reflexionarà sobre 'Dols desautoritzats i invisibles' gràcies a les intervencions d'Anna Colet, arqueòloga i historiadora, tècnica del Museu Tàrrega Urgell, i l'artista Georg Massanés.

Comentaris