El Museu Trepat impulsa nous tallers sobre innovacions tecnològiques

Primera edició dels Tallers Trepat · Juny 2019
photo_camera Primera edició dels Tallers Trepat, juny 2019

El Museu Trepat de Tàrrega impulsa la segona edició dels anomenats Tallers Trepat, iniciativa de divulgació que posa a l’abast del públic les innovacions tecnològiques que transformen la societat i el món del treball. La Regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament de Tàrrega, Ivonne Pont dona així continuïtat a aquest espai d’aprenentatge basat en propostes pedagògiques i recreatives vinculades al coneixement i l’enginy.

Després d’una primera edició sobre robòtica i impressores 3D que se saldà el passat mes de juny amb elevada participació, els Tallers Trepat continuaran a partir del pròxim 26 d’octubre amb un nou curs dedicat al hardware i software lliure conegut com a Arduino.

Arduino és un nou concepte d’electrònica aplicada de connexions entre components. Aquest sistema de programació de ràpid aprenentatge permetrà les persones inscrites desenvolupar petits projectes de robòtica

Cartell de l'activitatL’activitat s’adreça a majors de 16 anys i només requereix nocions bàsiques d’electricitat. Amb la inscripció, ja oberta, s’inclou una placa d’Arduino, sensors i diferents components electrònics. El preu és de 60 euros i les places són limitades. Les sessions s’impartiran els dissabtes 26 d’octubre, 2 i 16 de novembre, i 7 de desembre, de 2/4 de 4 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre, a les instal·lacions del Museu Trepat.

En el seu dia, la fàbrica J. Trepat de Tàrrega, actualment museïtzada, fou un pol de transformació agrícola gràcies a la producció de maquinària aplicada a les tasques agrícoles. El Museu Trepat estén així un pont entre el passat industrial del territori i el futur tecnològic.

Comentaris