Nova seu de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Tàrrega i Comarca

En un terreny de 3.300 metres cedit per l'Ajuntament de Tàrrega i situat a la zona del Càmping Municipal

A l'esquerra, terreny que acollirà  la nova seu de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Tàrrega i Comarca. Fotografia: Ajuntament de Tàrrega.
photo_camera A l'esquerra, terreny que acollirà la nova seu de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Tàrrega i Comarca. Fotografia: Ajuntament de Tàrrega.

Tàrrega cedirà un terreny municipal de 3.300 m2 a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Tàrrega i Comarca (AFATC) per a la construcció de la seva nova seu.

Es tracta d'un solar situat a la zona del Càmping Municipal, a tocar del camí de Verdú

En aquest sentit, el Ple preveu aprovar en la sessió ordinària del dijous 28 de juliol la nova qualificació jurídica de la finca (de domini públic passa a bé patrimonial), un tràmit previ a la cessió que es formalitzarà durant les setmanes vinents. 

Gràcies a la cessió del terreny, l'AFATC disposarà de sòl on construir la nova seu, ja que les instal·lacions actuals situades al carrer d'Alonso Martínez s'han quedat petites i l'entitat pateix de manca d'espai.

L'AFATC projecta construir un Centre de Dia especialitzat en demències amb què es podrà cobrir la demanda social i ciutadana. A l'edifici, les característiques tècniques del qual es donaran a conèixer ben aviat, es treballarà amb les persones usuàries i les famílies en tasques de prevenció i atenció de les malalties neuro-degeneratives.

La finca que se cedirà a l'AFATC s'ubica a un costat del camí de Verdú, vial amb paviment d'asfalt

Actualment, l'AFATC atén una seixantena de persones usuàries i les seves respectives famílies. A més, també impulsa entre la ciutadania diverses activitats de detecció precoç, conscienciació i sensibilització sobre els estralls que provoquen les malalties neuro-degeneratives.

L'Alzheimer afecta cada cop més persones i cada vegada més joves. Així, l'Organització Mundial de la Salut va alertar que el 9% de les persones que pateixen Alzheimer són menors de 65 anys i calcula que el 30% dels casos resten per diagnosticar.

Comentaris