17.01.2022 |
Territoris.cat

I Fira de les Merdes a la Figuerosa aquest dissabte per denunciar els abocadors i la ramaderia industrial

Salvem els Plans de Conill i elsculsdecatalunya.org, al davant de la singular iniciativa, contrària a "la nocivitat d'unes formes de producció i vida cada vegada més insostenibles"

Mobilitzacions contra plans de Sió
Imatge d'arxiu d'una mobilització organitzada per la plataforma 'Salvem els Plans de Conill'
I Fira de les Merdes a la Figuerosa aquest dissabte per denunciar els abocadors i la ramaderia industrial

Fira de la Mrda Figuerosa cartell texteFEMSCAT 2016, la primera Fira de les Merdes de Catalunya, tindrà lloc aquest dissabte dia 17 a la Figuerosa, poble del municipi de Tàrrega. Organitzat pels col·lectius Salvem els Plans de Conill i elsculsdecatalunya.org, la convocatòria vol servir per denunciar "les barbaritats que estan passant a les nostres terres i riure'ns a la cara dels polítics i grans corporacions que ens estan amargant la vida". La trobada vol criticar l'augment d'abocadors "amb l'objectiu de poder crear més macroganges a la comarca" i vol aixecar la veu davant "la nocivitat d'unes formes de producció i vida cada vegada més insostenibles".

"Ens sentim com el cul de Catalunya", resa el comunicat enviat des de l'organització, que afegeix que davant la seva proposta "hem vist que no estem sols ni soles. No tan sols gent afectada per la ramaderia industrial, com a les terres de Ponent i a les comarques de Girona. Déu n'hi do les merdes que s'han d'empassar la gent de Tarragona amb les seves centrals nuclears, refineries, petroquímiques i un llarg etcètera!".

La I Fira de les Merdes de Catalunya s'allargarà durant tot el dia amb parades i entitats en defensa del territori, segons FEMSCAT, tallers i activitats infantils, exposició d'orinals i vàters o confecció del gran mapa de les merdes de Catalunya.

L'acte inaugural es farà a les 11:30 del matí i, en acabar, podrà visitar-se la Mostra catalana de merdes variades. A les dues hi haurà un dinar popular, per continuar a la tarda amb la xerrada La ramaderia industrial i les seves merdes, una sessió de teatre a les 6, la performance El sr. Pixuan i la seva BonAmerda a les 7, sopar a les 9 de la nit i lliurament dels premis Detritus Pudentus i Gran cagada en directe. Un concert a càrrec de Pau Riba, Tal com som i el Dj DefeKus, tancaran el programa de la jornada.

I Fira de les Merdes a la Figuerosa aquest dissabte per denunciar els abocadors i la ramaderia industrial
comentaris