El Patge Kassam arriba a Tàrrega per recollir les cartes adreçades als Reis Mags

El Patge Kassam, avui a Tàrrega
photo_camera El Patge Kassam, a Tàrrega - Foto: cedida per l'Ajuntament de Tàrrega

El Patge Kassam ha arribat a Tàrrega per recollir les cartes que els infants de la ciutat adrecen als Reis Mags d’Orient. L’emissari de Melcior, Gaspar i Baltasar s’ha instal·lat a la Plaça Major, on saluda els nens i nenes cada tarda de 17 a 20 hores, i on serà fins avui, dilluns 4 de gener. L’acte s’ha adaptat a les mesures de seguretat sanitària, amb accés esglaonat i reserva prèvia a través d’un formulari en línia.

Es preveu que prop de mig miler d’infants dipositin la seva carta a la haima del Patge Kassam. La convocatòria ha estat organitzada conjuntament per la Regidoria de Cultura (dins el cicle familiar Nadal Xics), Foment Tàrrega (en el marc de la seva campanya de dinamització de les festes) i la Comissió de la Cavalca de Reis de BAT. Us esforç col·lectiu que contribueix a mantenir la il·lusió del Nadal tot i la situació de pandèmia.

També s'han instal·lat Bústies Reials perquè els infants dipositin la seva carta fins el proper dimarts 5 de gener

Al mateix temps, per completar la recollida de cartes adreçades a Ses Majestats, Foment Tàrrega ha instal·lat cinc Bústies Reials arreu del centre de la ciutat. Els més petits també hi poden dipositar els xumets, segons marca la tradició a la capital de l’Urgell. Les Bústies Reials es troben al Carrer Major, Plaça del Carme, Plaça del Pare Carles Perelló, cruïlla dels carrers Carme i Santa Anna, i Carrer de Sant Pelegrí, fins al proper dimarts 5 de gener.

La Cavalcada, a l'Espai Fassina i amb inscripció prèvia

D’altra banda, la Comissió de la Cavalcada de Reis de BAT i l’Ajuntament de Tàrrega treballen per adaptar la tradicional benvinguda dels Reis Mags als protocols sanitaris de prevenció contra la Covid-19. Així, s’ha optat per un acte estàtic a l’Espai Fassina (vora l’Estació d’Autobusos). Melcior, Gaspar i Baltasar instal·laran la seva comitiva en aquest indret, on rebran els infants de forma esglaonada de les 5 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre el dimarts 5 de gener. Les famílies assistents hauran de dur mascareta, usar gel hidroalcohòlic i mantenir la distància de seguretat. També se senyalitzaran circuits d’entrada i sortida.

Es prega de tramitar inscripció prèvia mitjançant el formulari en línia habilitat al web www.culturatarrega.cat/reis

Ses Majestats adreçaran els discursos en una al·locució virtual que s’oferirà a través de les xarxes socials de la Cavalcada de Reis, l’Ajuntament i Ràdio Tàrrega a partir de les 10 de la nit.

Comentaris