Plena ocupació dels horts urbans ecològics de Tàrrega

Iniciativa municipal amb finalitats socials, mediambientals i de lleure · Èxit de les 28 parcel·les habilitades per a l'autoconsum, amb excedents donats al Banc d'Aliments

L’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha visitat els horts urbans acompanyada de regidors i alguns dels usuaris (2)
photo_camera L’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha visitat els horts urbans acompanyada de regidors

L'Ajuntament de Tàrrega desenvolupa una nova temporada dels seus horts urbans ecològics amb plena ocupació de les 28 parcel·les disponibles. Els usuaris tenen l'oportunitat de fer hort destinat a l'autoconsum promovent així l'alimentació saludable en família, la integració social i la pràctica de l'horticultura com alternativa de lleure. Les parcel·les, de 50 m2 cadascuna, s'han habilitat en un solar municipal situat a la cantonada dels carrers Canal d'Urgell i Bellpuig, a la zona oest d'expansió urbana. L'adjudicació té caràcter temporal i s'allargarà fins a l'octubre. A més, els usuaris participen en tallers d'horticultura ecològica on reben consells per part d'un professional. L'assessorament tracta sobre com fer compostatge, el planter o l'ús de fauna útil i productes no químics.

Impulsats per les regidories d'Acció Social i Medi Ambient, els horts urbans de Tàrrega generen excedents que són donats al Magatzem d'Aliments Solidaris (Banc d'Aliments), fet que reforça el caràcter social d'aquesta iniciativa. S'hi recol·lecten fruites, verdures i hortalisses, cada any amb més varietat de producte. La finca dels horts urbans ocupa una superfície total de 2.600 m2 i disposa de reg per degoteig, magatzem d'eines, hivernacle i compost entre altres serveis. Aquesta iniciativa arrencà quatre anys enrere i s'ha consolidat temporada rere temporada com una de les propostes socials de més acceptació a la ciutat.

Comentaris