21.10.2021 |

La Policia de Tàrrega denuncia 14 casos d'ús fraudulent de la targeta de discapacitat

En la majoria de casos es tracta de persones que només poden utilitzar aquest carnet per acompanyar a persones que tenen una discapacitat, però que l'utilitzen per a ús particular, sense acompanyar el titular
Arxiu, control de la Policia Local de Tàrrega @AjTàrrega
Control de la Policia Local de Tàrrega - Foto: Ajuntament de Tàrrega
La Policia de Tàrrega denuncia 14 casos d'ús fraudulent de la targeta de discapacitat

La Policia Local de Tàrrega ha intervingut, des del passat mes de maig, 14 targetes per a persones amb mobilitat reduïda després de comprovar que se n'estava fent un ús irregular.

En la majoria de casos es tracta de persones que només poden utilitzar aquest carnet per acompanyar a persones que tenen una discapacitat, però que l'utilitzen per a ús particular, sense acompanyar el titular. En aquests casos el procediment que se segueix és multar a l'infractor amb 200 euros per estacionar en una zona habilitada per persones amb discapacitat i s'intervé la targeta. A més, la Policia Local envia el document a l'Ajuntament que l'ha expedit que és qui ha d'obrir expedient per valorar si s'ha de sancionar l'ús indegut i retornar, si ho creuen convenient, la targeta al titular.

També s'ha intervingut fotocòpies en color i targetes caducades

La Policia Local informa a més, que procediran a retirar el vehicle amb la grua i s'haurà de fer el pagament del desplaçament en aquells casos que els agents puguin comprovar l'ús irregular de la targeta mentre el vehicle estigui estacionat.

La Policia Local de Tàrrega ha intensificat durant les últimes setmanes el control de les zones d'estacionament reservades a persones amb mobilitat reduïda, ja que s'ha detectat un augment del seu ús irregular per part de conductors.

La Policia de Tàrrega denuncia 14 casos d'ús fraudulent de la targeta de discapacitat
comentaris