Ponent Actiu impulsa el patrimoni natural i cultural de la Vall de Corb

L'Associació per al desenvolupament integral de la Vall del Corb reuneix productors, elaboradors, artesans, restauradors, botigues i allotjaments rurals, així com entitats per a la preservació del medi ambient i particulars
Reunió de l'Associació per al desenvolupament integral de la Vall del Corb @PonentActiu
photo_camera Reunió de l'Associació per al desenvolupament integral de la Vall del Corb @PonentActiu

L'Associació per al desenvolupament integral de la Vall del Corb ha celebrat una reunió al castell de Ciutadilla, a la qual han assistit els representants dels ajuntaments i consells comarcals vinculats a aquesta vall, i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. Durant la trobada, s'han presentat les actuacions fetes i previstes vinculades al Projecte FEDER Ponent Actiu en els municipis de la Vall del Corb.

L'objectiu és fer valdre el patrimoni natural i cultural, mitjançant actuacions específiques de conservació i promoció impulsades per les administracions locals que contribueixin a la consolidació del territori com a destí turístic sostenible

Bassa del Dolç de Belianes @TerritoriscatLes actuacions de conservació, restauració, adequació i promoció del patrimoni cultural fetes fins ara s'han centrat en la senyalització de punts d'interès del recorregut i en la instal·lació de plafons d'informació turística de l'espai als municipis. Així mateix, també s'han dut a terme accions per restaurar i museïtzar les Esteles de Preixana, al Centre d'interpretació de l'observació d'ocells i l'alberg municipal de Vallbona de les Monges i a la bassa del Dolç de Belianes.

La torre de guaita del castell de Guimerà @TerritoriscatLa resta d'actuacions que estan en execució són el molí vell i sobreeixidor de la bassa de Bellpuig, la recuperació del molí del Valls de Ciutadilla i les peixeres de les poblacions de Maldà, Sant Martí de Maldà i Nalec.

En aquesta trobada, també s'ha presentat Territori de vincles, un nou projecte de dinamització, visualització i acció contra el despoblament impulsat per l'Associació per al desenvolupament integral de la Vall del Corb, en col·laboració amb la Diputació de Lleida i amb el suport tècnic de les cooperatives l'Aresta i la Boqueria.

Imatge del molí del Valls de Ciutadilla @TerritoriscatL'Associació per al desenvolupament integral de la Vall del Corb reuneix productors, elaboradors, artesans, restauradors, botigues i allotjaments rurals, així com entitats per a la preservació del medi ambient i particulars. El seu objectiu és la dinamització econòmica d'aquesta vall, la revitalització dels seus municipis i la preservació del seu patrimoni i paisatge.

Comentaris