08.08.2022 |
Territoris.cat

Preixana arrenca les Jornades Tècniques amb propostes per afrontar el canvi climàtic

Acte inaugural de les Jornades Tècniques de Preixana, Andreu Bosch, Xavier Roure, Jaume Pané, i Josep Coll.
Acte inaugural de les Jornades Tècniques de Preixana, Andreu Bosch, Xavier Roure, Jaume Pané, i Josep Coll.
Preixana arrenca les Jornades Tècniques amb propostes per afrontar el canvi climàtic

Preixana inaugurava aquest dilluns la novena edició de les Jornades Tècniques, una convocatòria amb la mirada posada en els efectes del canvi climàtic i la manera que el sector els ha d'afrontar. Durant els quatre dies de treball també es plantejaran reptes de futur amb l'evolució tecnològica aplicada a les produccions.

L'alcalde de Preixana, Jaume Pané, va destacar que durant quatre dies a Preixana debatrem i valorarem la modernització del regadiu a la zona dels Canals d'Urgell així com la digitalització del sector agrari a la vegada que parlarem sobre com afrontar el canvi climàtic, un repte de país

El president de la Comunitat de Regants dels Canals d'Urgell, Amadeu Ros, inauguraba el programa aquest dilluns, presentant el projecte de modernització dels Canals d'Urgell, del qual espera poder iniciar les obres entre finals d'aquest any i principis del 2021 amb una inversió de més de 1.000 milions d'euros.

Ros ha demanat la implicació de totes les administracions, ja que "és un ambiciós projecte de país

Acte inaugural de les novenes Jornades Tècniques de PreixanaL'estudi de modernització dels Canals d'Urgell el va presentar Xavier Guixà, d'Infraestructures.cat, que va assegurar que es tracta d'un projecte sostenible, eficient en l'ús de l'aigua, que utilitza energies renovables i amb un molt baix cost d'explotació. 

L'obertura de les jornades va comptar amb la presencia del cap de l'Oficina Comarcal de l'Urgell del Departament d'Agricultura, Andreu Bosch; el president de la Cooperativa d'Ivars, Josep Coll; el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, i l'alcalde de Preixana, Jaume Pané.

Regadius dels Canals d'UrgellEl programa de dimarts se centrarà en la concentració parcel·lària i anirà a càrrec de Celestí Franch, responsable de concentració parcel·lària dels Serveis Territorials del DARP a Lleida.

Dimecres dia 5 serà el torn de l'agricultura de precisió per millorar la gestió agrícola, a càrrec de Carlos Garcia, de GDT Agricultura 4.0, i Clara Orno, servei tècnic de CUPASA.

Clourà la novena edició de les jornades tècniques agràries de Preixana una xerrada sobre el repte del canvi climàtic en l'agricultura de la mà de l'economista Francesc Reguant

Les novenes jornades tècniques agràries de Preixana estan organitzades entre l'Ajuntament de Preixana, el Departament d'Agricultura de la Generalitat, la Cooperativa d'Ivars d'Urgell i Fira de Mollerussa.

Preixana arrenca les Jornades Tècniques amb propostes per afrontar el canvi climàtic
comentaris