Preixana consolida la seva aposta en la millora tecnològica del sector agrari

Jornada demostrativa sobre reg  a Preixana 1
photo_camera Jornada demostrativa sobre reg a Preixana

Preixana va acollir la passada setmana una nova jornada en el marc del cicle d'activitats de divulgació i coneixement del sector agrari que organitza el municipi de l'Urgell. La iniciativa ha reunit al voltant d'un centenar d'agricultors, que han compartit experiències en processos de modernització de regadius.

Jornada demostrativa sobre reg  a Preixana 4Durant cinc dies s'han repassat els aspectes més importants en un correcte ús de l'aigua de reg. El dilluns dia 4 es va parlar de la gestió eficient de l'aigua de reg i la programació de reg, el dimarts i dimecres es va dedicar a exposar quines instal·lacions de reg per degoteig i cobertura són necessàries per a una bona gestió. El dijous va tenir lloc una taula rodona amb productors i representants d'empreses agroindustrials que exposaran quins avantatges els ha suposat el regadiu.

La jornada es va cloure el divendres amb diverses activitats demostratives que van permetre conèixer les característiques de diferents sistemes de reg localitzat i cobertures instal·lades in situ per poder observar les noves tecnologies que presentaran els fabricants i instal·ladors del sector del reg.

Jornada demostrativa sobre reg  a PreixanaEl mateix divendres també va tenir lloc una taula rodona sobre experiències en reg pressuritzat en la que van exposar el seu coneixement: Robert Brufau, en fruiters; Joan Fortuny, en pistatxers; Josep M. Jové, en oliveres; Antoni Pané, en doble collita i Ventura Roca, en nova modernització. Un debat en el que es va arribar a la conclusió de la necessitat urgent d'activar processos per a modernitzar i posar en marxa nous regs.

Jornada demostrativa sobre reg  a Preixana 3La Jornada va estar organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), la Cooperativa d'Ivars, Fira de Mollerussa, i l'Ajuntament de Preixana. En l'acte de clausura de divendres hi van participar el subdirector del DARP, Antoni Enjuanes, el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, l'alcalde de Preixana, Jaume Pané, i el director general de Cooperativa d'Ivars, Antoni Pané.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement