19.10.2021 |
Territoris.cat

Preixana tanca amb balanç positiu la cinquena edició de la fira alimentària de proximitat De Prop

Balanç fira De Prop Preixana inteior
Els més petits també van tenir el seu espai amb un ampli programa de tallers
Preixana tanca amb balanç positiu la cinquena edició de la fira alimentària de proximitat De Prop

Preixana ha tancat aquest diumenge al migdia la 5a fira gastronòmica De Prop, esdeveniment que durant dues jornades ha apropat al públic productes alimentaris de proximitat i qualitat així com demostracions culinàries a càrrec de reconeguts cuiners com Vicent Guimerà (xef del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona amb estrella Michelin) o Ada Parellada (xef del restaurant Semproniana de Barcelona). L’alcalde, Jaume Pané, ha valorat positivament l’especialització de la fira De Prop en l’alimentació de proximitat i qualitat, ja que “el visitant ve predisposat i compra, fet que ajuda a generar economia productiva al territori”.

El certamen ha reunit mig centenar d’expositors dels quals set eren de la Noguera, la comarca convidada en aquesta edició. També hi havia un parell d’expositors de la Bretanya francesa, amb els quals la fira De Prop s’ha internacionalitzat, segons han valorat des de l'organització.

Els organitzadors destaquen el gran èxit assolit als dinars i sopar de proximitat 

Els més petits també han tingut el seu espai amb un atractiu i ampli programa de tallers de pintar ous de colors o bé d’endevinar productes amb els cinc sentits, entre d’altres. A més, l'Associació Leader de Ponent va instal·lar a la fira De Prop la carpa agrolimentària Gustum.

El certamen pretén també conscienciar als visitants sobre la importància de l’alimentació saludable i el respecte pel medi ambient. En aquest sentit, Ada Parellada va oferir una xerrada sobre el malbaratament alimentari en la qual va assegurar que quan es va a comprar cal pensar en els plats que s’elaboraran 4 dies de la setmana i ha revelat que a la seva nevera mai falten: verdures escaldades, ceba sofregida, tomàquet amb oli i herbes, bolets saltejats i oli d’all i julivert.

Segons el balanç dels organitzadors, els dinars i sopar de proximitat han estat un gran èxit. Així, el dinar de dissabte a càrrec d'Albert Marimon, del restaurant La Cava de Tàrrega, va omplir amb 160 comensals; el sopar de dissabte també va fer ple amb 130 comensals, i el dinar de diumenge, amb la primera calçotada de la temporada, va comptar amb un centenar de comensals.

Preixana tanca amb balanç positiu la cinquena edició de la fira alimentària de proximitat De Prop
comentaris