09.12.2021 |
Territoris.cat

Presentació a Tàrrega del programa d'inserció laboral per estudiar FP Dual remunerada a Alemanya

La iniciativa està adreçada a joves d'entre 16 i 30 anys en situació d'atur

Presentació a Tàrrega del programa d'inserció laboral per estudiar FP interior
La iniciativa combina la formació a les aules amb experiència laboral
Presentació a Tàrrega del programa d'inserció laboral per estudiar FP Dual remunerada a Alemanya

Tàrrega ha acollit aquesta setmana la presentació del programa d'inserció laboral CatAzubi perquè joves d'entre 16 i 30 anys en situació d'atur puguin cursar FP Dual remunerada a Alemanya. La iniciativa combina la formació a les aules amb experiència laboral, ja que els joves seleccionats també treballaran com a mà d'obra qualificada en empreses de serveis, sòcio-sanitàries i d'hostaleria del país germànic.

El Govern alemany i les empreses del país subvencionen les classes i paguen un salari per les pràctiques. Quan s'acaba la formació, els alumnes d'FP Dual remunerada ja estan en contacte amb el món laboral i tenen un títol oficial sota el braç, segons han explicat des de l'Ajuntament de la capital de l'Urgell. Els aspirants també disposen d'un curs intensiu d'alemany de 450 hores. El programa, dinamitzat per Bridge4Mobility (B4M), compta amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri d'Ocupació i el Fons Social Europeu.

Nova edició del programa local "Fem ocupació per a joves"

D'altra banda, i també per afavorir la inserció laboral de jovent en situació d'atur, l'Ajuntament de Tàrrega ha endegat una nova edició del programa "Fem ocupació per a joves". Desenvolupada pel Centre de Formació La Solana, de titularitat municipal, aquesta iniciativa dissenya una formació específica en relació a la demanda de llocs de treball a la zona de Tàrrega. Hi poden participar joves d'entre 18 i 29 anys amb titulació d'ESO, Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Mig. Els inscrits gaudeixen d'un contracte de treball junt amb formació relacionada amb la seva plaça laboral.

Presentació a Tàrrega del programa d'inserció laboral per estudiar FP Dual remunerada a Alemanya
comentaris