En procés de licitació la millora de la carretera LV-2021 de Tàrrega a Sant Martí de Maldà

Punt on neix la carretera LV-2021 a Tàrrega1
photo_camera Punt on neix la carretera LV-2021 a Tàrrega

La Diputació de Lleida preveu millorar enguany un tram de gairebé 2 quilòmetres de la carretera local LV-2021 que uneix Tàrrega i Sant Martí de Maldà, a l'Urgell.

El segment que es renovarà discorre pel terme municipal de Tàrrega i s'estén entre els punts quilomètrics 0 (rotonda del nucli urbà on neix el vial en direcció a Sant Martí de Maldà) i 1,9 (on se situa la cruïlla del camí de Preixana). El projecte de condicionament i eixamplament del vial ja ha superat la fase de redacció i les obres d'execució es troben actualment en procés de licitació. Ajustant-se al calendari previst, aquest dilluns 13 de març finalitza el termini de presentació d'ofertes. Un cop se signi el contracte d'adjudicació, les obres es desenvoluparan durant 9 mesos, segons ha comunicat l'ens provincial a l'Equip de Govern del consistori targarí.

La millora de l'esmentat tram de carretera suposarà una inversió de 853.646 euros, sufragats íntegrament per la Diputació de Lleida, titular del vial. D'aquest pressupost, 789.646 euros corresponen a l'execució i 63.999 euros s'han destinat a l'afecció de terrenys i expropiacions. L'obra preveu construir una nova calçada de 7 metres d'amplada amb dos carrils (actualment l'amplada és de 5 metres).

Així mateix es preveu erigir un nou pont sobre el riu Cercavins, viaducte que tindrà més alçada que l'actual per salvar el creixement del cabal del riu. El pont mantindrà els 7 metres d'amplada per garantir la circulació de vehicles i afegirà 1,30 metres de vorera i protecció a cada costat perquè hi puguin passar també els vianants. El tram objecte de les obres presenta actualment un paviment asfàltic que acumula més de 30 anys d'antiguitat, amb un ferm deformat per l'acció del trànsit i reiterades reparacions de sots.