La Regidoria de Promoció Econòmica de Tàrrega ajuda a tramitar més de 115.480 euros en subvencions a empreses i joves emprenedors

Mitjançant el Servei de Facilitació Empresarial, que també ha organitzat amb èxit nous cicles de sessions de formació al CEI Cal Trepat
Sessió de formació tàctica per a empreses impartida a Tàrrega
photo_camera Sessió de formació tàctica per a empreses impartida a Tàrrega

Més d'una setantena d'empreses, tant de nova creació com d’àmplia trajectòria a Tàrrega i comarca, han estat beneficiàries del Servei de Facilitació Empresarial ofert per la Regidoria de Promoció Econòmica durant els darrers mesos. Així, el consistori ha assessorat i acompanyat el teixit empresarial en el desenvolupament de plans de negoci, estudis de viabilitat, formació, suport i seguiment.

El Servei de Facilitació Empresarial de Tàrrega també ha proporcionat orientació en la recerca de finançament així com en la sol·licitud d'ajuts i subvencions. Cal destacar els 55.000 euros rebuts per 14 empreses del territori en subvencions dins del “Programa de suport per a l'obertura de comerços i serveis” i el “Programa de suport a la reforma i millora d'establiments” impulsat des del Consorci de Comerç, Artesania i Moda adscrit al Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya (CCAM).

En paral·lel, la Regidoria de Promoció Econòmica també aposta en favor del talent emprenedor donant suport a les empreses de nova creació. En aquest sentit, quatre joves emprenedors que han rebut assessorament al Servei de Facilitació Empresarial han rebut 15.120 euros cadascun en el marc d’una línia de subvencions del Departament d’Empresa i Treball per afavorir l’autoocupació dels joves menors de 30 anys.

Tàrrega presta el Servei de Facilitació Empresarial des del Punt d’Atenció Global Lleida Urgell ubicat al CEI Cal Trepat, on també s’ubica l’allotjament empresarial per a noves empreses innovadores gestionat per la Regidoria de Promoció Econòmica, Treball i Turisme de l’Ajuntament de Tàrrega en col·laboració amb el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal de l’Urgell.

També cal destacar l’èxit dels tres cicles de formacions dirigides al sector empresarial sobre competències personals, innovació en negocis o gestió de costos, entre altres. Aquesta iniciativa de la Regidoria de Promoció Econòmica ha constat de nou sessions en què han participat fins a 65 empreses.

Comentaris