Salut confirma dos primers casos positius de coronavirus a Tàrrega

Es tracta de dues persones grans que van viatjar en grup a Benidorm, d'on s'han detectat la majoria de positius de la demarcació

Imatge del centre urbà de Tàrrega
photo_camera Imatge del centre urbà de Tàrrega - ACN

El Departament de Salut ha confirmat a l'Ajuntament de Tàrrega la detecció dels dos primers casos positius de coronavirus a la ciutat. Es tracta de dues persones grans, amb pronòstic lleu, que es troben confinades a casa seva. Són un home i una dona septuagenaris que havien fet dies enrere un viatge de l'Imserso a Benidorm en un bus d'on també s'han donat la majoria de positius de la demarcació de Lleida. No són casos de transmissió comunitària, és a dir, que el contagi es va produir fora de Tàrrega. Els sanitaris supervisen el confinament i no es requereix ingrés hospitalari. L'alcaldessa Alba Pijuan ha fet una crida a la serenor i a un confinament domiciliari responsable per evitar la propagació del coronavirus.

L'alcaldessa ja ha comunicat els dos casos al comitè d'emergència creat a Tàrrega arran de la pandèmia del coronavirus i ha manifestat que se'n farà un seguiment acurat

En aquest sentit, ha recordat que la Policia Local de Tàrrega vetlla des de la mitjanit del passat dissabte pel compliment de les restriccions de mobilitat a la via pública. La circulació només està permesa per anar i tornar de la feina sempre que no sigui possible aplicar el teletreball; anar i tornar de centres sanitaris; fer la compra de productes bàsics; o atendre persones vulnerables. L'alcaldessa també recomana seguir les comunicacions oficials que l'Ajuntament de Tàrrega emet mitjançant les seves xarxes socials; el web i l'APP municipal; i l'emissora municipal Ràdio Tàrrega.

L'Ajuntament de Tàrrega va fixar noves mesures adreçades a la plantilla municipal per reduir la prestació de serveis a només aquells que es considerin bàsics, essencials i estratègics. L'ens ha reduït la mobilitat dels seus treballadors en el marc de les mesures de contenció del coronavirus. Així, s'han desenvolupat mesures per implantar el teletreball generalitzat entre els treballadors perquè puguin dur a terme les seves tasques des de casa. A més, les comissions informatives i les sessions de la Junta de Govern Local han quedat suspeses i tota la comunicació entre membres del consistori i altres administracions es fa via telemàtica.

D'altra banda, la Policia Local, la Brigada de Serveis Municipals i Ràdio Tàrrega es reorganitzen en torns de treball amb caràcter rotatori des del passat dijous per garantir la prestació dels serveis bàsics a la ciutadania.

comentaris