La Solana de Tàrrega impulsa 93 llocs de treball amb el Servei d'Orientació Professional

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya atorga una subvenció de 36.000 euros a aquest centre de l'Ajuntament de la capital de l'Urgell per consolidar aquesta prestació, recuperada ara fa un any

IMATGE ARXIU · Sessió grupal d'orientació a La Solana de Tàrrega
photo_camera Sessió grupal d'orientació a La Solana de Tàrrega (Imatge d'arxiu)

El Centre la Solana de l'Ajuntament de Tàrrega va recuperar el novembre del 2022 el Servei d'Orientació i Acompanyament Professional gràcies a una subvenció del programa Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local finançat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal. Des d'aleshores, ha gestionat 260 ofertes laborals i cobert 93 posicions de treball amb persones inscrites a la seva borsa de treball. De la mateixa manera, ha dut a terme 248 entrevistes d'acollida, implementat 60 plans de reorientació professional i realitzat 13 tallers sobre recerca de feina, amb un èxit notable de 25 insercions laborals.

Amb l'objectiu d'aproximar els participants a la realitat del mercat laboral de Tàrrega i la seva àrea d'influència, s'ha treballat en la concentració territorial i la planificació estratègica, col·laborant en esdeveniments com la Fira Estudies&Treballes o la Jornada Speed Networking Dona i Urgell, i liderat la Xarxa per a l'Ocupació de l'Urgell, entre altres iniciatives.

Els bons resultats del programa n'avalen la seva continuïtat. Per aquest motiu, l'1 de novembre de 2023 s'ha renovat el Servei d'Orientació i Acompanyament Professional, gràcies a una subvenció de 36.000 euros concedida pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC). Per accedir-hi, cal concertar una visita prèvia al Centre la Solana.

Subvencionat pel programa Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de Suport al Desenvolupament Local, aquest servei té com a objectiu proporcionar assessorament estable, continu i generalista a tots els ciutadans en temes relacionats amb la recerca de feina, el desenvolupament de competències i la formació. Mitjançant la metodologia del coaching ocupacional amb entrevistes en profunditat i col·laboració amb altres persones en situacions similars, el programa ajuda a definir plans de treball individuals, des de la identificació de les necessitats personals fins a la millora del currículum i la participació en processos de selecció per competències.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement