17.01.2022 |
Territoris.cat

La Solana de Tàrrega s'adhereix a un programa d'inserció laboral per a joves titulats

Una quinzena d'inscrits d'entre 16 i 29 anys reben suport i acompanyament a la capital de l'Urgell per obtenir un contracte laboral o bé continuar la formació

Sessió del programa Obrint Portes que es desenvolupa a Tàrrega i Lleida interior
Sessió del programa 'Obrint Portes' que es desenvolupa a Tàrrega i Lleida
La Solana de Tàrrega s'adhereix a un programa d'inserció laboral per a joves titulats

El Centre de Formació La Solana, gestionat per l'Ajuntament de Tàrrega, desenvolupa un nou programa d'inserció laboral per a joves amb la col·laboració de l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO) Salvador Seguí de Lleida. La iniciativa, anomenada Obrint portes, suposa la primera acció conjunta de La Solana i l'IMO. Tàrrega se suma al programa després de l'èxit que va assolir la primera edició a Lleida.

Una quinzena de joves ja han iniciat les sessions a La Solana de forma paral·lela als 45 inscrits de l'IMO. Ambdues entitats treballen així de la mà per atendre una seixantena de joves menors de 16 a 29 anys en situació d'atur i amb estudis superiors (CFGS o universitaris). L'objectiu és que aquests joves aconsegueixin un contracte laboral o bé continuïn la seva formació. Cadascun dels participants té un itinerari a mida i acompanyament personalitzat.

Els joves inscrits participen en sessions d'orientació (individuals o en grup) per a la millora de competències transversals. També es faran visites a empreses del territori per conèixer l'entorn productiu i els processos de selecció per accedir al mercat laboral. El programa inclou a més quatre cursos de formació: Business English Solutions; Competències Tecnològiques de la Informació i la Comunicació a Nivell Mitjà; Community Manager; i Comunicació i Gestió d'Equips; amb la col·laboració d'Inlingua. Si en el transcurs del programa els joves troben feina, tindran l'opció de continuar rebent assessorament fins al desembre, quan finalitzarà la present edició de l'Obrint portes.

La Solana de Tàrrega s'adhereix a un programa d'inserció laboral per a joves titulats
comentaris